Marea Blanca d’Abrera va celebrar el passat dilluns 18 de desembre una assemblea pública (a la fotografia) per debatre què fer davant la sensació de paràlisi del projecte d’implantació d’un nou ambulatori a Abrera.

Després d’una presentació on es van detallar cronològicament les fites en relació amb el projecte de construcció d’un nou CAP a Abrera, des de la instal·lació l’any 2001 en la seva ubicació actual en un espai cedit per l’Ajuntament, i que ja era petit en inaugurar-se, fins a les preguntes al govern de la Generalitat d’abril de 2023 que han quedat sense resposta, des de la representació de Marea Blanca es donà pas a les intervencions dels i les assistents parlant d’un escenari de promeses incomplertes, informacions contradictòries i apagament informatiu i plantejant un debat sobre què fer com a moviment social.

Van haver-hi nombroses intervencions del públic assistent, una trentena de persones, on es defensà la independència dels moviments socials vers partits i institucions i la necessitat de fer pressió des de baix, i es van proposar diferents accions.

Finalment s’acordà fer una assemblea pública el dissabte 27 de gener a les 12 hores, convidant tant a responsables de Salut com de l’Ajuntament, i exigir la partida pressupostària pel nou CAP d’Abrera a grups parlamentaris i govern de la Generalitat.

També es va fer un recordatori per al col·lectiu d’infermeres en lluita i es convidà als i les assistents a acompanyar al personal del CAP d’Abrera en les concentracions davant l’ambulatori a les dotze del matí. Igualment s’informà de la notícia de la creació dels Equips Territorials d’Atenció Pediàtrica (ETAP), que concentraran aquesta atenció en 79 centres de salut arreu de Catalunya, en un canvi de model que no garanteix l’atenció pediàtrica en cada CAP.

Font i fotografia: Marea Blanca d’Abrera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here