Josep Vidal i Ribas (a la fotografia) va néixer a Sant Feliu de Llobregat el 1814 i va morir a Barcelona l’any 1870. Va ser un empresari i comerciant, un dels exponents de la burgesia catalana del seu temps. Per aquest motiu, disposa d’un carrer amb el seu nom a la seva ciutat natal, Sant Feliu, i fins ara, també a Esplugues de Llobregat.

Però el Ple municipal d’Esplugues d’aquest passat 20 de desembre va aprovar ratificar el canvi de denominació del carrer Vidal i Ribas, acordat per unanimitat durant el mandat anterior, degut a la vinculació de Josep Vidal i Ribas amb la realització de tràfic d’esclaus durant el segle XIX. El carrer passa a dir-se Hipàtia d’Alexandria. Van votar-hi a favor el PSC, ERC, PP i En Comú Podem. Van votar en contra Junts per Catalunya i el grup d’extrema dreta Vox.

Vidal i Ribas, part d’una tradició d’adroguers i sucrers de Sant Feliu, fou un fnançador d’expedicions i un destacat capitalista. L’any 1868 era el novè major contribuent de Barcelona. Entre els anys 1840 i 1850 es dedicà a organitzar amb tres vaixells el tràfic i la venda de milers d’essers humans entre Whydah (Guinea Oriental) i Cuba.

Font: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

Fotografia: La Catalunya negrera

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here