Nova polèmica a Castelldefels per les polítiques contràries al medi ambient del govern de PP i SOM. Mentre insisteix en mantenir el projecte de desmantellament del carril bici de la Pineda, el govern de Manu Reyes ha aprovat dos avals bancaris per valor de 4 milions d’euros per adquirir 11 vehicles nous de recollida de residus i màquines escombradores, dels quals 8 funcionen amb combustible dièsel.

Ramon Morera, regidor de Movem En Comú Podem, ha qualificat l’actual govern municipal SOM-PP “d’equip que pren mesures en contra del sentit comú i en contra de la majoria social de Castelldefels”. Segons Movem, el govern liderat per Manu Reyes i Nico Cerpa és “negacionista del canvi climàtic”.

Segons Morera, “no té cap sentit continuar invertint en motors dièsel, molt contaminants i que tenen els dies comptats a la Unió Europea. Aquests nous vehicles podrien ser de gas, hidrogen o híbrids”. La Unió Europea treballa en un calendari de desaparició d’aquests vehicles dièsel a partir de 2030 fins la seva prohibició total el 2035. El 20% de contaminació per diòxid de nitrogen (NO2) a l’àrea de Barcelona és atribuïble a les emissions procedents dels vehicles que hi circulen.

La portaveu de Movem, Candela López Tagliafico, va recordar en el darrer Ple municipal del passat 22 de desembre (a la fotografia) que els vehicles que presten aquest servei no tenen ni 6 anys i que “és impossible que estiguin obsolets”. També va exigir al govern de Reyes i Cerpa que retirin el projecte de desaparició del carril bici de la Pineda i convoquin “una taula de treball amb representació de totes les forces vives de la ciutat, des dels partits polítics de l’oposició fins a les diferents associacions, entitats i veïns i veïnes”:

Font: Movem En Comú Podem Castelldefels

Fotografia: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here