Bona noticia per al patrimoni de Sant Just Desvern i el Baix Llobregat: la Torre de la Penya del Moro (a la fotografia) ha estat declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Està ubicada en un turó de 276 metres d’altura situat a ponent del Parc de Collserola, a tocar del terme municipal de Sant Feliu de Llobregat. La torre té gairebé 4 metres de diàmetre i 1’20 metres d’alçada.

L’indret ja era freqüentat fa uns 2.850 anys, però no va ser fins el segle VI abans de la nostra era que van edificar-se les primeres construccions ibèriques.

Des de 1972 fins el 1991  van tenir lloc les excavacions arqueològiques del poblat. Dues de les vint habitacions trobades van condicionar-se perquè es poguessin visitar. La majoria dels materials arqueològics trobats estan al Museu Nacional d’Arqueologia de Catalunya.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Just Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here