Aquest 2024 rescatem la secció “Diumenge de cinema”. Cada setmana la ressenya d’una pel.lícula a elBaix.cat

J. A. Bayona va visitar Cornellà per presentar la seva nova pel.lícula ‘La sociedad de la nieve’, acompanyat d’un dels actors principals del film

El director va posar en valor que el públic aposti per veure el film a les sales de cinema, especialment en sales com la de Kinépolis, on la immersió -gràcies a la tecnologia puntera de imatge i so de la que disposen-, és màxima.

Elogiant el ple total de la sala, Bayona també va explicar diverses anècdotes sobre el rodatge i va destacar la comunitat que es va crear, fent el paral.lelisme a la que van crear precisament els protagonistes de la història real en la que s’inspira el film.

El film del director català, adaptació del llibre homònim de Pablo Vierc, recrea el cas real dels supervivents de l’avió provinent d’Urugay que es va estavellar als Andes als anys 70, i els 72 dies de lluita per tornar a casa, però també i sobretot, de companyonia i d’AMISTAT en majúscules, dels supervivents del sinistre.

Bayona excel·leix en els moments més espectaculars, com l’impacte de l’avió. Les preses aèries i de les caminades pels cims nevats també transmeten una inusitada força i energia. Però el desplegament tècnic el que fa és jugar a favor de l’obra, de l’època i de l’emotivitat.

Enmig d’un relat coral, Bayona ofereix la novetat en el seu punt de vista, utilitzant un Plot Twist que no desvetllarem aquí, amb una aproximació que retrata als supervivents com si de fet ja fossin morts, ja que han deixat d’existir per a tothom. Aquesta perspectiva li atorga al relat un to més greu, fugint de lectures més religioses o místiques, que en canvi eren un dels trets distintius de la seva antecessora, ‘Viven’.

En els darrers dies s’ha fet públic que ‘La sociedad de la nieve’ ha entrat a la shortlist de quatre categories dels Oscars, entre elles millor film internacional. El film de J. A. Bayona també ha passat el primer sedàs d’efectes visuals, maquillatge i perruqueria i música original.

Així, ‘La sociedad de la nieve’, de J. A. Bayona, continua amb pas ferm cap a Hollywood després que l’Acadèmia l’hagi seleccionat entre les quinze pel·lícules que optaran als Oscars en diverses categories, però encara s’enfrontarà a una segona selecció, el 23 de gener, quan es faran públiques les candidates definitives.

El director es va mostrar “content i molt sorprès” en saber que ‘La sociedad de la nieve’ havia estat seleccionada. En declaracions a l’ACN, va remarcar que es tracta d’un reconeixement molt important, tot i que també va reconèixer que encara queda un camí “molt llarg per endavant”. El cineasta va defensar que sempre ha apostat pel talent del país i creu que aquest reconeixement li dona “la raó”. “La feina de l’equip és extraordinària i penso que en podem treure pit”, va insistir.

Després d’aquesta estrena en algunes sales de cinema, la pel·lícula de Bayona rodada sota el paraigua de Netflix va arribar a la plataforma aquest 4 de gener de 2024. Malgrat recomanar el seu visionat al cine, no us la perdeu en qualsevol format!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here