La de Corbera va quedar 16a aquest diumenge, després de rodar bona part de la segona especial del Dakar al voltant del Top 10. Aquest dilluns, tercera etapa, entre Al Duwadimi i Al Salamiya, amb un total de 732 quilòmetres, 437 dels quals seran cronometrats

La pilot de KH-7 i el seu copilot Maurizio Gerini, satisfets amb el rendiment de l’astara 02 Concept, i ja són vintens a la general i segons de la categoria T1.2 (4×2).

“Ha estat un gran dia. Hem sabut portar el ritme correcte a cada lloc; hem apretat al principi a les dunes i també a les parts ràpides, i hem sabut afluixar als trams pedregosos”.

“És una llàstima que ens hàgim perdut una mica, ja que hem anat dècims i dotzens bona part de l´etapa, i això ens ha fet perdre alguna posició, però estem molt contents”.

En plena ascensió meteòrica. Així estan transcorrent les primeres jornades per a Laia Sanz al Ral·li Dakar 2024. Després de fer un gran salt des de la 60a posició amb què va començar la primera etapa fins a la 24a amb què va finalitzar dissabte, aquest diumenge va tornar a fer un salt endavant a la classificació. La catalana va concloure la segona jornada en un excel·lent 16è lloc absolut i tercer de la categoria T1.2 (destinada a cotxes 4×2).

És el millor resultat fins la data de la pilot de KH-7 en les seves tres participacions sobre quatre rodes, després del 18è lloc registrat a la novena etapa de l’any passat. Una dada que probablement quedi desfasada els propers dies, per poc que mantingui el nivell de pilotatge que està demostrant i la seva especial habilitat per llegir el ritme que requereix cada tipus de terreny.

La baixllobregatina de l’astara Team va brillar al volant del 02 Concept amb el seu copilot Maurizio Gerini des del principi de l’especial, que va portar els participants d’Al-Henakiyah a Al Duwadimi (Aràbia Saudita) en un recorregut d’un total de 654 km.

El seu ritme va ser molt consistent i aviat es va trobar lluitant per un lloc al Top 10 de l’etapa. De fet, des del quilòmetre 96 fins al 342 va anar debatent-se entre la 10a, la 11a i la 12a posició absoluta, i liderant la seva categoria.

Només una petita pèrdua de navegació a l’última part de l’especial va fer perdre a Sanz i Gerini prop de tres minuts. Això els va costar creuar la meta setzens, a 25 minuts i 11 segons de Stéphane Peterhansel (Audi), que aquest diumenge precisament sortia just darrere seu, i tercers de T1.2, a quatre minuts i 13 segons de Mathieu Serradori.

A la general, la de KH-7 ocupa la 20a posició absoluta i la segona ja de T1.2, a 19 minuts i 54 segons del francès.

“Avui ha estat un gran dia. Crec que hem sabut portar el ritme correcte a cada lloc; hem apretat al principi a les dunes i també a les parts ràpides, i hem sabut afluixar als trams pedregosos. És una llàstima que ens hàgim perdut una mica, ja que hem anat dècims i dotzè bona part de l’etapa, i això ens ha fet perdre alguna posició. Estem molt contents, si bé podria haver estat una mica millor. Gerini ha fet una gran feina i el cotxe ha anat molt bé després d’uns canvis a les suspensions que vam fer ahir“.

Aquest dilluns, tercera etapa, entre Al Duwadimi i Al Salamiya, amb un total de 732 quilòmetres, 437 dels quals cronometrats. Al final de l’especial, els equips disposen només de dues hores d’assistència abans que els pilots es dirigeixin al bivac on els vehicles queden en règim de parc tancat a la primera etapa marató de la 46a edició del Dakar.