El trencament de Podemos amb Sumar i el vot dels cinc diputats liles el passat dimecres al costat de PP, Vox i UPN, contra el Decret-llei de reforma del subsidi d’atur està passant factura al partit de Ione Belarra, que viu una forta crisi.

Aquest dilluns, 15 de gener, dos dies abans del desè aniversari de la fundació de Podemos, més de cent vint militants de Podem Catalunya han anunciat que es donen de baixa del partit.

El detonant ha estat la sanció imposada a 13 dirigents de Podem per haver.-se pronunciat a favor de la unitat amb Sumar el passat mes de juny. El manifest afirma : “Veiem amb absoluta incomprensió i decepció el comportament de Podem al Congrés amb el trencament del grup parlamentari i la seva sortida cap el grup mixt”. També critica el fet de” negar drets a la ciutadania”, en referència  a la votació del passat dia 10.

Entre els i les signants del manifest, que porta per títol “Davant l’expulsió de 13 militants de Poderm Catalunya i per la unitat d’En Comú Podem”, apareixen l’actual diputada al Parlament de Catalunya, Yolanda López, regidors i regidores de L’Hospitalet de Llobregat, Mataró o Badalona, i el representant de Podem a Barcelona En Comú..

Forta incidència al Baix Llobregat

Entre les persones signants de la comarca del Baix Llobregat, destaquen l’exdiputat i actual tinent d’alcalde de Molins de Rei, Lucas Ferro,, la regidora de Sant Feliu de Llobregat, Loren Rider, el regidor i la regidora del Prat de Llobregat, Carmelo Declara i  Valle Alcalde, o el regidor de Viladecans, Ramón Espejo.

Segons han informat a elBaix.cat fonts dels signants del Manifest, aquest ha tingut especial incidència als Cercles de Podem a Sant Feliu de Llobregat, el Prat de Llobregat, Molins de Rei, Viladecans i Pallejà.

Jessica Albiach, dimecres a Sant Feliu

La coordinadora nacional dels Comuns i presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jessica Albiach, que va haver d’abandonar Podem fa unes setmanes al prohibir la direcció del partit de Belarra la militància simultània a Podem i els Comuns, serà aquest dimecres, 17 de gener, a les 7 del vespre, a la seu dels Comuns a la capital de la comarca, al carrer Riera de la Salut, 30B local. S’espera que Albiach, que assistirà a una assemblea local de l’organització, es pronunciarà sobre el paper que poden jugar aquests exmilitants de Podem dins les files de  Catalunya En Comú Podem.

Fotografia de Gerardo Pisarello, Jessica Albiach i Lucas Ferro: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here