Aquest matí, David Cid i Núria Lozano, diputats d’En Comú Podem (ECP), acompanyats per Lídia Muñoz, portaveu de Sant Feliu En Comú Podem, Loren Rider i Manel Martínez, regidors de SFECP, han presentat dues propostes de resolució al Parlament de Catalunya “en defensa de dos equipaments bàsics per a Sant Feliu de Llobregat”

Una de les resolucions és sobre la construcció d’un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària, incorporant el trasllat del CAP Rambla, i l’altra és sobre la construcció de l’escola comarcal de formació professional d’Hoteleria.

Per als comuns, “la construcció d’un nou CAP, amb servei de CUAP, va se acordada entre l’Ajuntamentde Sant Feliu de Llobregat i la Generalitat de Catalunya el 2021, i la seva construcció es va preveure per a 2025 en un solar municipal ubicat a una part cèntrica de la ciutat, a la Rambla Marquesa de Castellbell. Recentment, en una nova reunió a la qual va assistir la portaveu de SFECP, Lídia Muñoz, es va acordar ajustar tècnicament el projecte per tal de materialitzar aquest nou equipament sanitari a Sant Feliu de Llobregat”.

A la proposta parlamentària, ECP exigeix l’agilització dels treballs i que s’incorpori l’import per a la seva construcció als propers pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, com explica Sfecp al seu comunicat, “la construcció de l’Escola d’Hoteleria Comarcal va ser acordada en un conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i la ubicació que es va preveure va ser la Nau de Can Bertrand, una històrica nau industrial de Sant Feliu que fou rehabilitada al 2009”.

Ara, el nou equip de govern de Sant Feliu (PSC-Junts-Veïns), ha demanat el desistiment d’aquest conveni, una demanda que per als comuns, “implicaria que decaiguessin múltiples aspectes d’interès d’aquest projecte: la millora i ampliació d’equipaments educatius a la ciutat, el foment de l’agricultura de proximitat en contacte amb el parc agrari, més formació, més ocupació i innovació, i sostenibilitat en la gestió”.

A la seva proposició, ECP demana que no es desestimi el conveni i que es desenvolupin totes les negociacions necessàries, entre l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i la Generalitat de Catalunya per preservar aquest important projecte per a la ciutat.

Lídia Muñoz, portaveu de SFECP, ha manifestat que l’actual equip de govern sòcioconvergent de Sant Feliu “desestima projectes com l’Escola d’Hosteleria sense oferir propostes de ciutat alternativa” i ha afegit que “la Sanitat i l’educació són dos pilars fonamentals del nostre estat de benestar, qüestions que no prioritza l’actual equip de govern. Sant Feliu no pot renunciar a cap d’aquests dos projectes que milloraran la prestació de serveis sanitaris i educatius a la ciutadania i que, a més, són un reforç del paper de capitalitat comarcal que li correspon a la ciutat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here