Aquest proper dijous , 25 de gener, a les 6 de  la tarda, tindrà lloc a la seu del sindicat CCOO, a Cornellà, la prentacio del llibre “El mestre que va prometre el mar” del periodista Francesc Escribano (a la fotografia). La conducció de l’acte anirà a càrrec de Gonçal Évole.  La presentació ha estat organitzada pel Club de Lectura COCOS.

El llibre, que porta per títol “ Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar” va ser publicat el 2013 i ara  ha donat lloc a una de les pel·lícules mes reconegudes actualment en cartellera: “El mestre que va prometre el mar”, dirigida per Patricia Font. Està protagonitzada per Enric Auquer i Laia Costa.

El llibre i la pel·lícula es basen en la vida del mestre català Antoni Benaiges , que durant l’època de la República, va treballar en una petita escola d’un poble de Burgos.

L’autor del llibre, Francesc Escribano, va néixer a Vilanova i la Geltrú, l’any 1958. Una de les seves primeres responsabilitats professionals va ser la de Cap de premsa de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, en època de l’alcalde Francesc Baltasar. Entre 2004 i 2008 va ser Director de TV3. Va guanyar el premi Ondas l’any 1994. I ha publicat, a més del llibre que presenta dijous  a Cornellà, “Descalç sobre la terra vermella. Vida del bisbe Pere Casaldàliga  (1999) (Premi Gaziel) i “Compte enrere. La història de Salvador Puig Antich” (2001).

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: DallyMotion

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here