S’apropen les eleccions europees del 9 de juny. L’extrema dreta confia en aconseguir bons resultats en aquests decisius comicis, sobre tot, si la participació és baixa. Per aquest motiu mira amb desconfiança la campanya de foment del vot que la Comissió Europea vol endegar i intenta posar-hi pals a les rodes

Atès que uns de les franges d’edat on es detecta més poc interès en participar és entre els nois i noies joves, la Comissió Europea vol encarregar el foment del vot, a personatges que puguin ser referents per aquest sector de la població.

Una de les persones elegides és la cantant de Sant Esteve Sesrovires, Rosalía.

De forma immediata, el partit d’extrema dreta Vox ha exigit, des del Parlament Europeu, que no es contracti Rosalía, perquè la cantant s’ha mostrat sempre contrària al partit d’Abascal i, segons diuen, els ha “insultat greument”.

Tot es va originar l’any 2019, quan l’artista baixllobregatina, que gaudeix d’una fama mundial, va piular “Fuck Vox” (“Vox, que us bombin”), a les seves xarxes socials. Va rebre 194.000 m’agrada i es va retuitar 64.000 vegades.

Davant d’això, la formació d’Abascal evidentment no es va quedar en silenci i li van respondre: “Només els milionaris, amb avions privats com tu, poden permetre’s el luxe de no tenir pàtria”; fent un afegit per adaptar-lo a la cantant baixllobregatina, a una famosa frase de Ramiro Ledesma Ramos, fundador de les JONS i de Falange Española.

Tot i que el tuit de Rosalía va sorprendre molts i va generar tota mena de reaccions, la veritat és que la cantant ha explicat públicament que la política és un tema que la preocupa. “Em preocupa tot el que passa al meu voltant i la política n’és una part més, però alhora sento que ser músic és molt exigent, em requereix moltes hores i la meva opinió no té més importància que la de qualsevol altre”, va assegurar al periodista Pablo Gil, en una entrevista amb EL MUNDO.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here