Molins en Comú Podem ha fet públic un comunicat en el que exposa el problema que pateixen els barris de muntanya de la Rierada i Vallpineda (a la fotografia) a Molins de Rei en relació al subministrament ordinari d’aigua potable.

Aquestes urbanitzacions de 200 habitatges, creades il·legalment fa anys, han patit des de sempre per aquest motiu la manca d’accés al subministrament d’aigua potable; per això, han estat rebent l’aigua mitjançant camions cisterna. Segons els Comuns, “aquesta situació no quedarà resolta fins que no s’executin les obres d’urbanització d’aquests barris on està inclosa la xarxa de distribució d’aigua potable i clavegueram”.

Però aquest darrer 31 de desembre de 2023 van finalitzar els 25 anys de concessió del  servei a l’empresa Aqualia que incloïa el transport de cisternes de 10.000 litres des del dipòsit municipal a les cases; l’aigua era gratuïta i el transport era pagat en un 40% pels veïns i veïnes i en un  60% per Aqualia. Aquest any el servei ha deixat de ser municipal i ha passat a ser gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Davant aquest canvi, que suscita moltes incògnites i angoixes entre el veïnatge afectat, els Comuns, que formen part del govern municipal des del passat mes de juny, anuncien que faran tot el necessari per resoldre el problema “de manera justa i equitativa” i per “garantir en tot moment el subministrament d’aigua potable als barris de muntanya”. Tanmateix consideren, després de lamentar que aquesta qüestió “no s’hagi resolt ja fa anys”, que “l’Ajuntament de Molins de Rei i l’AMB han de regularitzar amb caràcter d’urgència la situació i garantir l’aigua a les cases mentre no es disposi del subministrament ordinari a través de canonades”.

Font: Molins en Comú Podem

Fotografia: Viquipèdia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here