Barcelona és la ciutat de l’Estat on el preu del lloguer va ser més elevat per metre quadrat durant l’any passat, segons un informe publicat aquest divendres per Fotocasa. Entre les 10 primera hi ha d’altres municipis catalans, en concret del Baix Llobregat, hi trobem Castelldefels en la vuitena posició, empatada amb Sant Cugat del Vallès

Així, la capital catalana va tancar el 2023 amb un preu de 20,96 euros per metre quadrat al mes i un increment del 7,2% en comparació al 2022. Traduït a un pis de 80 metres quadrats, el preu del lloguer quedaria establert en 1.676 euros al mes.

En segon lloc, es va situar el municipi balear de Calvià, amb 20,33 euros per metre quadrat i una pujada anual del 5,5%, seguit de Sant Sebastià, amb un preu mitjà de 20,15 euros per metre quadrat i un increment de l’11%, de manera que un pis de 80 metres suposa pagar 1.612 euros mensuals.

Si es compara el preu del lloguer a Barcelona amb la mitjana a l’Estat, a la capital catalana se situa un 79,8% per sobre. El preu màxim per metre quadrat a Barcelona va assolir el seu màxim al novembre, quan va quedar fixat en 21,13 euros per metre quadrat.

Entre els deu municipis més cars de l’Estat per llogar un habitatge, també n’apareixen més de catalans. En sisè lloc, hi ha l’Hospitalet de Llobregat, amb un preu de 18,85 euros per metre quadrat, un 13,8% més que el 2022, just per darrera la ciutat de Madrid, amb 18,99 euros (+7,7%); i entre vuitè lloc hi apareixen Castelldefels i Sant Cugat del Vallès, amb 18,21 euros (+15,8%) i 18,03 euros (+9,7%), respectivament.

La directora d’Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, ha advertit que els preus es podrien anar encarint més mentre que no hi hagi un augment de l’oferta que faci “equilibrar el mercat”. “Aquests municipis han patit una contracció de l’oferta d’habitatge disponible molt significativa que ha derivat que el parc de lloguer estigui sota mínims. Per això es marca un rècord de preu pràcticament cada mes”, afirma Matos.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here