En la part final del ple es va presentar una moció urgent de l’Alcaldia en relació a l’oposició al tancament d’una línia d’I3 de l’escola Nadal i una línia de 1r d’ESO de l’Institut Olorda per al curs 2024-2025

La moció proposa declarar la seva oposició a aquests tancaments de línies i no col·laborar amb el Departament d’Educació en la seva política de tancament de línies de l’escola pública.

També proposa defensar davant del Departament d’Educació la baixada de ràtio no només a les escoles públiques, sinó també a les escoles concertades com a solució a les situacions de descens de la natalitat i per combatre la segregació escolar al municipi.

La urgència de la moció es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals, excepte el vot contrari d’ERC, i la moció va ser aprovada amb el vot favorable de totes les forces excepte l’abstenció d’ERC.

El text de la moció també denuncia que va ser el dia abans del mateix Ple que l’Alcaldia, de manera extraoficial, es va assabentar, sense tenir cap comunicació per part dels Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, que es proposa el tancament d’un grup a l’Escola Nadal, que compta actualment amb dues línies i un altre grup a primer d’ESO a l’Institut Olorda, que compta actualment amb quatre línies.

I denuncia que aquesta decisió s’ha pres unilateralment des de la Generalitat, sense ni tan sols parlar amb el consistori santfeliuenc.

Per això, es va demanar al Ple amb caràcter d’urgència, mostrar la seva oposició a aquests tancaments de línies i no col·laborar amb el Departament d’Educació en la seva política de tancament de línies de l’escola pública.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here