La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha advertit al jutge García Castellón que el cas Tsunami “no és terrorisme” i que “pot acabar passant-li factura per prevaricació”

Albiach ha insistit que el titular de l’Audiència Nacional està “intentant retòrcer la realitat” i “mentint directament”. També ha animat a les forces progressistes a “estirar la manta” i “arribar fins al final” en ‘l’Operació Catalunya’. D’altra banda, la líder dels comuns ha respost al ministre de Transports, Óscar Puente, sobre l’ampliació de la pista del Prat més pròxima al mar: “Ja vam aturar una vegada l’ampliació de l’aeroport del Prat i ho tornarem a fer”.

Albiach ha intervingut davant prop de 150 delegats i delegades, en l’assemblea dels Comuns del Baix Llobregat, que ha tingut lloc a l’Auditori del barri de Sant Ildefons, a Cornellà, el mati del dissabte 27 de gener, i des d’on ha llançat un missatge a Puente, amb qui els Comuns  comparteixen govern a Madrid. “Volem deixar-ho molt clar. La posició del ministre davant l’ampliació de l’aeroport no ens representa. És el contrari del que necessita Catalunya i el contrari del que hem defensat sempre”, ha dit en referència a l’ampliació del Prat. “No hi haurà progrés sense ecologisme”, ha afegit.

En la mateixa línia, ha comentat que “un govern que no pot estar acomplexat, no ha de demanar perdó”. I ha recordat al PSOE que ha de “complir” els acords. També ha vaticinat que les polítiques pactades entre socialistes i Sumar “generaran terratrèmols entre qui no volen perdre els seus privilegis”.

Acusa Aragonès de “muntar el comitè de campanya” a la Generalitat

En un altre ordre, ha parlat del Govern de Pere Aragonès. Ha apuntat que “costa d’entendre” per què ERC no “reflexiona sobre com resoldre els problemes del nostre país” en lloc d’avalar a Aragonès com a candidat a les eleccions catalanes.

Així, ha anomenat qüestions com l’educació, la sanitat o la sequera, acusant el Govern de “reaccionar tard”. “L’última dessaladora va ser el 2009 i des de llavors només s’han demanat esforços a la ciutadania”, ha subratllat.

La presidenta d’ECP ha assenyalat els canvis en l’executiu aquesta setmana assegurant que li “sobta que les remodelacions del Govern no siguin per pal·liar la sequera”. “No és una remodelació de Govern, sinó que (Aragonès) s’està muntant el comitè de campanya dins de Palau”, ha denunciat.

La “bona voluntat” en els pressupostos no és un “xec en blanc”

La número u dels comuns a Catalunya també ha esmentat la negociació pels pressupostos de la Generalitat. “Tindre bona voluntat no és un xec en blanc”, ha advertit la dels comuns.

Ha tornat a remarcar la necessitat de “calendaritzar els incompliments” dels acords del 2023, d’elaborar uns comptes “centrats” en educació, sanitat, habitatge i transició ecològica, i “dir no a les grans macroinfraestructures que hipotequen el nostre futur” referint-se al Hard Rock i l’ampliació de l’aeroport.

Candela López, nova diputada al Congrés


La co-coordinadora dels Comuns, Candela López, serà la diputada al Congrés que substituirà a Lilith Verstrynge després que aquesta anunciés que deixava les seves responsabilitats polítiques i l’acta de diputada de Podem. Ho ha explicat Albiach durant l’assemblea. Ha remarcat que és “un orgull” pels comuns i s’ha mostrat “convençuda” que farà una feina “extraordinària”.

La secretària d’organització de Podem, Lilith Vestrynge, ho va fer públic divendres a la tarda. Amb la seva renúncia, Podem passa de cinc a quatre diputats ja que López forma part de Catalunya En Comú i s’integrarà en el grup parlamentari de Sumar. Amb aquest canvi els Comuns recuperen els set escons que van obtenir a les eleccions del 23 de juliol, en les que van ser la segona força més votada a Catalunya i al Baix Llobregat.

López va ser alcaldessa de Castelldefels entre els anys 2015 i 2017. Actualment, continua sent regidora a l’oposició i és vicepresidenta tercera de la Diputació de Barcelona ocupant-se de l’àrea de cultura. Des del 2007 que ha estat regidora de la seva ciutat i va ser coordinadora d’ICV al Baix Llobregat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here