Aquest dimarts, 30 de gener, és el Dia Internacional Escolar de la No Violència i la Pau. I Esparreguera hi participa de forma molt activa.

Pel matí, a la Plaça del Centre, es presentaran els treballs sobre el camps de refugiats i l’exili per part de l’alumnat de 5è de Primària de les escoles del municipi. S’interpretarà el cant “A la joventut” i es presentaran els plafons “Camins de Pau i la fragilitat de la llibertat”. A l’Escola el Puig es viurà un intercanvi de maletes de l’exili.

Per la tarda, a la Plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc un acte d’homenatge als 460 esparreguerins que van haver d’exiliar-se després de la guerra de 1936-1939 i a favor de la pau al món. Finalment es celebrarà una Perfomance artística.

Ràdio Esparreguera emetrà una programació especial que inclou el Programa “Tot el que passa”. La jornada està organitzada per l’Ajuntament de la ciutat.

El actes coincideixen també amb el trist aniversari de l’entrada de les tropes franquistes als diversos municipis del Baix LLobregat, durant els darrers dies de gener de 1939.

Font i fotografia: Ajuntament d’Esparreguera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here