Davant la sequera més greu a Catalunya del darrer segle, queda prohibit regar els horts amb aigua potable i es limita l’ús d’aigua a les dutxes dels CEM

Davant de la sequera persistent, que ja és la pitjor que s’ha registrat a Catalunya en el darrer segle, la Generalitat va activar aquest divendres l’estat d’emergència al sistema Ter-Llobregat, que engloba 202 municipis de les conques internes de Catalunya, entre ells diverses localitats del Baix Llobregat.

En conseqüència els ajuntaments han hagut d’aprovar mesures per racionalitzar l’ús de l’aigua als seus territoris. Entre els àmbits afectats, hi ha el reg, la neteja de carrers, la plantació d’arbres i les dutxes dels complexos esportius.

Entre les novetats, hi ha la prohibició de fer servir aigua potable per a horts municipals. Pel que fa als complexos esportius, s’estableix que no es podran regar els camps de futbol ni d’atletisme i que es reduirà al 50 per cert el baldeig de neteja i la pressió de l’aigua. Així mateix, les dutxes dels vestidors de persones abonades i entitats, que tenen sistemes instal·lats per reduir la pressió de l’aigua, es tancaran a les 20h.

En relació als consums en altres usos no urbans, es recullen les reduccions marcades per la Generalitat de Catalunya: del 80 per cent, per a reg agrícola; del 50 per cent, per a usos urbans; del 25 per cent, per a usos industrials; i del 25 per cent, per a usos recreatius. En canvi, els usos recreatius que impliquin reg queden prohibits.

Respecte als usos domèstics, la novetat més rellevant és la prohibició de l’ompliment total o parcial de qualsevol tipus de piscina privada. Les úniques excepcions són per a les que tenen usos terapèutics i les que fan servir aigua de mar (sempre que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes de sanejament).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here