La 173ª edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei va arrencar aquest divendres amb molta gent als carrers. Durant la tradicional passejada inaugural, els i les representants institucionals van poder comprovar l’extraordinari ambient que es respirava en tot el recinte firal durant les primeres hores. També van constatar la bona acollida i l’interès que ha despertat el nou espai Planter Innov@

Com ja és tradicional, l’acte d’inauguració de la Fira va arrencar amb la recepció oficial a l’Ajuntament en el qual hi va participar l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, el regidor de Fira, Ivan Mustieles, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, l’alcalde d’Esparreguera i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Eduard Rivas, la vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats i diputada delegada de Cultura de la Diputació de Barcelona, Candela López, i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lídia Muñoz.

En la seva intervenció, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va agraïr l’assistència i la participació de tothom i va destacar que “la Fira de la Candelera és el millor aparador d’un municipi segur, socialment actiu, amb bones connexions i on s’ha fet una extraordinària tasca de recuperació del patrimoni que es culminarà aquest any amb la inauguració del Museu del Renaixement, un equipament únic al país”. Paz va subratllar que aquesta iniciativa demostra com “Molins de Rei és un municipi generador d’oportunitats a partir del seu arrelament al territori i del respecte al seu llegat històric”.

Després de les intervencions i la signatura del llibre d’honor va començar el recorregut pel recinte firal. El trajecte es va iniciar  per la zona del planter, que fou l’origen de la Fira de la Candelera fa 173 anys i on avui dia, a més de producte agrícola també es poden descobrir projectes molt innovadors.

La Fira compta amb més de 650 expositors repartits per una superfície de 50.000 m2 del centre de Molins de Rei. Aquesta és la proposta que des de fa 173 anys captiva a milers de persones d’arreu del país, que durant aquest cap de setmana omplen els carrers i les places de la vila.

Cal destacar que, aquest any, la inauguració de la Fira de la Candelera va estar marcada per un extraordinari ambient i per la gran quantitat de gent des del primer moment.

Projectes innovadors

A la Fira també es poden trobar propostes innovadores com la de l’empresa Rohu Innovations, que utilitza drons per un ús eficient dels pesticides i de l’aigua en la gestió i la producció agrícola.

Aquest és només un exemple dels molts projectes sobre innovació agrària que es poden vistar a en la Fira de la Candelera i al nou espai Planter Innov@, ja que aquesta edició posa accent en aquelles solucions que permetran afrontar reptes tan exigents com la sequera i el canvi climàtic.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here