La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha explicat des de Molins de Rei, que no veu malament que es pugui transportar aigua dessalinitzada des de Sagunt, al País València, cap a Barcelona per fer front a la sequera

Aquesta és una mesura que ha plantejat el ministeri de Transició Ecològica i que ja s’ha consultat amb la Generalitat valenciana.

En una atenció a mitjans des de la ciutat baixllobregatina, Albiach ha remarcat que des dels comuns no s’oposen a aquesta mesura si és “puntual, aïllada, excepcional i si és en una situació desesperada”.

A més, ha subratllat que en ser aigua d’una dessalinitzadora no tindria res a veure amb un transvasament i ha aprofitat que això sí que ho rebutgen frontalment.

Albiach ha remarcat que si s’acaba produint aquest transport d’aigua des del País Valencià “es demostrarà que el Govern de Pere Aragonès ha anat tard” amb la gestió de la sequera. A més, ha criticat que això exposarà que Catalunya “fa més de deu anys que no té una política hídrica que aposti per la sobirania hídrica”.

A banda, la líder dels comuns ha demanat a ERC i socialistes que “deixin de jugar al ping-pong amb el finançament de les dessaladores” i els ha reclamat un “acord immediat”.

Albiach també ha aprofitat per demanar al Govern si continuen apostant pel Hard Rock, que ha assenyalat que consumeix tanta aigua com un municipi de 30.000 habitants, mentre caldrà portar aigua des de Sagunt. “És un projecte faraònic més propi del Madrid d’Ayuso”, ha afegit.

Reunió dilluns sobre pressupostos

D’altra banda, sobre la negociació dels pressupostos de la Generalitat Albiach ha explicat que aquest dilluns tenen prevista una nova reunió amb el Govern. De totes maneres ha subratllat que és una trobada per abordar els incompliments del 2023.

En aquesta línia, ha insistit a demanar a l’executiu una recalendarització dels incompliments en sanitat i en habitatge.

També els ha advertit que no poden donar per descomptat el suport dels comuns als nous comptes i els ha recordat que per poder pactar-los el Govern ha d’aturar el Hard Rock. També ha remarcat que els nous pressupostos haurien de centrar-se en la transició ecològica, habitatge, educació i sanitat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here