L’actriu de Sant Just Desvern, Clara Segura, ha rebut el Premi Gaudí a la millor actriu secundària per ‘Creatura’

Els Gaudí van recompensar l’exploració cinematogràfica d’Elena Martín a ‘Creatura’, que aborda el despertar sexual en la infància i el desig femení.

L’equip del film es va aixecar fins a sis cops del pati de butaques per recollir els principals guardons de la nit: el de millor pel·lícula, direcció, muntatge i premis interpretatius per Clara Segura, Alex Brendemühl i Clàudia Malagelada, actriu novell també de la comarca.

Segura va donar les gràcies a l’acadèmia i també “als espectadors i espectadores per anar al cinema a consumir històries i a viure experiències”. “Vull compartir el premi amb les meves companyes de nominació, felicitats per les vostres feines, ja que les trobes increïbles, i també vull compartir-ho amb tot l’equip de Creatura perquè ha estat una experiència diferent per a molts de nosaltres. A l’Elena, per la seva passió, sensibilitat i lideratge, per fer de la pel·lícula una història que va més enllà d’un guió i ha acabat colpint a molts espectadors i espectadores”, va afegir.

L’actriu va finalitzar el seu discurs esperant que “l’art sigui en forma de llibres, de cinema, de teatre, de pintura i pugui modificar una miqueta la societat que necessita tant aquest canvi”.

‘Saben aquell’, l’homenatge de David Trueba a Eugenio, va ser l’altre nom propi de la gala i va guanyar set estatuetes, les de millors protagonistes per a Carolina Yuste i David Verdaguer i diverses de tècniques.

‘20.000 espècies d’abelles’, d’Estibaliz Urresola, s’ha endut el Gaudí a millor pel·lícula en llengua no catalana, direcció novella i fotografia.

Segura, guanyadora anteriorment del premi per ‘Les dues vides d’Andrés Rabadán’ (2009) i ‘Tots volem el millor per a ella’ (2013), interpreta la mare de la protagonista a la pel·lícula d’Elena Martín.

També competien en aquesta categoria Aina Clotet, per la seva feina a ‘Els encantats’, i les veteranes Ane Gabarain, la mirada còmplice de la petita protagonista de ‘20.000 espècies d’abelles’, i Ana Torrent, una de les intèrprets de ‘Sobre todo de noche’, el debut de Víctor Iriarte.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here