El dimarts 13 de febrer es presentarà el programa per commemorar el compromís de l’entitat en la promoció de la cultura a la comarca

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) celebra el seu 50è aniversari aquest 2024. En el marc d’aquesta celebració, organitza un seguit d’activitats per posar en valor la trajectòria de l’entitat en la promoció de la cultura a la comarca.

El proper dimarts 13 de febrer a les 9:30 h, Genoveva Català, presidenta del CECBLL, i Conxita Sánchez, responsable de la commemoració de l’aniversari, presentaran el programa d’activitats. En l’acte es posarà material sobre l’entitat i la celebració a disposició dels mitjans de comunicació, així com es facilitaran contactes de les portaveus dels actes. El programa proposa tres grans esdeveniments:

• Inici dels actes del cinquantenari amb la trobada 50 anys compartint cultura.

• Col·loqui sobre història i futur de la Colònia Sedó: dialèctica entre aigua i energia.

• Tancament amb la XII edició del premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat.

• I altres actes per concretar

L’acte de presentació tindrà lloc a la seu del CECBLL al carrer Estelí, 10, de Sant Feliu de Llobregat, a l’edifici del Centre Cívic Mas Lluí. La recepció de la roda de premsa inclourà cafè i pastes.

L’objectiu del 50è aniversari és compartir la celebració amb la ciutadania i convertir-la en una oportunitat per consolidar la tasca del CECBLL i dotar-lo de les eines necessàries per garantir la seva continuïtat en l’era digital i de la Intel·ligència Artificial (IA), tot apropant-nos a la gent més jove; innovant en la programació i el disseny d’activitats que s’adaptin als nous temps de canvi climàtic i de transició energètica; aportant coneixement i reflexió i, també, reduint la petjada ecològica; enfortint la xarxa de relacions que tenim com un factor de cohesió social i territorial; i iniciant una nova etapa de relacions amb entitats culturals d’Europa per afavorir l’intercanvi cultural.

Des del 1974, revisió i mirada de futur

L’entitat va néixer el 23 de novembre de 1974, dia en que onze persones es van trobar a Martorell per firmar l’acte fundacional del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, en el que es descriu el Baix com “la comarca catalana más desintegrada y conflictiva que necesita ser promocionada creando un Centre d’Estudis Comarcals […] y que se debe lograr un mayor desarrollo cultural, artístico y científico en las poblaciones que forman esta comarca”.

Des d’aquell moment i amb aquest objectiu el CECBLL treballa per aportar coneixement a la comarca amb diversos projectes que s’han anat incorporant a la graella d’activitats, com son la Jornada de Paisatges Contemporanis del Baix Llobregat, la Jornada de Patrimoni del Baix Llobregat, o l’Escola d’Estiu, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here