El salari mínim s’ha incrementat des de 2018 un 54%, de 735,90€ fins als actuals 1.134€. En el conjunt de l’estat, aproximadament 2,5 milions de persones ja es beneficien d’aquest augment, fet que equival al 12% d’afiliats i afiliades a la Seguretat Social. Això significa que passaran a cobrar 1.134 euros al mes en 14 pagues, és a dir, 15.876 euros a l’any.

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda, i la portaveu socialista de Drets Socials al Congrés i diputada del Baix Llobregat, Sonia Guerra, van valorar molt positivament l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Poveda, en aquest sentit, va assegurar que les successives pujades que han anat impulsant i aprovant els diferents executius de Sánchez estan contribuint decisivament a reduir les desigualtats i a lluitar contra la pobresa laboral i infantil i contra la bretxa salarial de gènere. I va afegir: “Mentre el PSOE puja el SMI, revaloritza les pensions i treballa per un creixement econòmic i sostenible que no deixi ningú enrere, el Partit Popular continua amb una oposició destructiva que l’únic que fa és donar ales a l’extrema dreta de Vox.”

Per la seva part, Sonia Guerra va destacar que al Baix Llobregat milers de veïnes i veïns del Baix Llobregat es beneficiaran d’aquest increment i va recordar que si fos pel Partit Popular encara cobrarien 735,90€. “Des que el Partit Socialista va arribar al Govern l’any 2018 el SMI ha pujat 398 euros, fet que suposa un augment del 54%”, va indicar la diputada.

“La comparació entre l’increment aprovat pel PP i l’aprovat pel PSOE demostra que no és el mateix que governi l’esquerra a que ho faci la dreta. Durant els 7 anys que va governar Rajoy el SMI va augmentar 94 euros, és a dir, menys d’un 15%. Per tant, en termes numèrics, el govern de Pedro Sánchez ha augmentat el SMI més del triple del que ho va fer el govern de Rajoy en dues legislatures”, va explicar la diputada socialista.

Guerra també va remarcar que l’augment del Salari Mínim Interprofessional contribuirà a la reducció de la bretxa salarial entre homes i dones perquè, d’una banda, qui més se’n beneficiarà seran les dones d’entre 16 i 34 anys que tenen un contracte temporal al sector agroalimentari o de serveis i, de l’altra, perquè ja l’any 2022 es va registrar el nivell més baix de la bretxa salarial dels darrers 15 anys (com a conseqüència del major increment del salari mínim de les dones respecte el dels homes).

Per als comuns, socis del govern de coalició i principals defensors de les pujades de l’SMI, la pujada del salari mínim no és només positiva per a les persones treballadores que el cobren, sinó que és la millor eina per a reduir la desigualtat, dinamitzar l’economia i asseguren que pot servir també com una palanca per a la pujada general dels salaris.

També lamenten que la patronal no hagi participat de l’acord, “doncs ha preferit defensarposicions ideològiques per sobre del compromís amb el seu país”.

Des de 2018 el salari mínim ha pujat gairebé 400 euros, en concret 398, la qual cosa suposa una millora anual per als treballadors de 5.573 euros anuals. I els comuns es comprometen a que el govern de coalició progressista continuarà prenent mesures positives per a protegir la gent treballadora.

“Això ens acosta als estàndards europeus, encara que ens queda camí per recórrer. Lluny del que afirma la dreta i la ultradreta, la pujada del salari mínim al costat de la reforma laboral ens està permetent resistir millor a una conjuntura econòmica difícil. Més ocupació, millors condicions de treball i una economia més sana”, asseguren.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here