El pratenc Jaume Martí va guanyar el premi Goya 2024 al millor muntatge cinematogràfic, el seu segon Goya després de guanyar en la mateixa categoria pel seu treball en la pel·lícula “Un monstre viene a verme”

Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d’un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

Més recentment, el muntador també va participar en dos capítols de “El Señor de los Anillos. Los anillos de poder” i a “Los renglones torcidos de Dios”.

En el darrer projecte de Bayona, Martí es va enfrontar al repte de muntar una pel·lícula rodada de forma cronològica, fet que va significar una mitjana de 4 hores de material diari que s’havia de muntar per l’endemà.

Formar par de l’equip Bayona és exigent però porta al reconeixement. “La sociedad de la nieve” va guanyar 12 dels 13 premis Goya als que estava nominada, entre ells el de millor pel·lícula, millor director i millor guió adaptat, a més dels premis tècnics

Després de la cita als Goya, “La sociedad de la nieve” aspira a guanyar dos Òscars, el de la millor pel·lícula internacional i el de millor maquillatge i perruqueria.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here