L’Associació d’Amistat San Miguelito- Sant Boi va commemorar durant el 2023 els seus 25 anys d’existència amb diverses activitats. Aquest divendres, 16 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Sala de Conferències de Can Massallera, al carrer Mallorca, 30, de Sant Boi de Llobregat, farà l’acte de cloenda del seu aniversari.

A l’acte hi participaran Xavier Ruiz, responsable de l’àrea d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Ernesto Medina Sandino, catedràtic i exrector de la Universidad Americana, i Josue Aleksel Monroy, músic/ cantautor nicaragüenc. També hi serà l’alcaldessa de  Sant Boi i presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret.

L’associació és una organització no governamental, de cooperació internacional, la primera de Sant Boi de Llobregat a establir relacions amb la societat civil de San Miguelito, a Nicaragua, mitjançant diferents projectes per al desenvolupament , comptant amb la participació de la seva població i la seva contrapart, la Fundación del Rio. Totes les seves actuacions es basen en els drets humans, la igualtat, el medi ambient i la justícia social, valors que el règim autoritari en el que ha derivat el mandat de Daniel Ortega, traint els principis de la revolució sandinista, està posant en perill. En canvi, la figura d’Ernesto Cardenal (1925-2020) (a la fotografia) continua representant l’esperança que va aixecar la revolució sandinista que va despertar una onada de solidaritat en molts municipis catalans i, en concret, del Baix Llobregat.

Font: Associació d’Amistat San Miguelito- Sant Boi

Fotografia: Sin Permiso

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here