La regidora Sara Forgas abandona el PSC

En les eleccions del 28 de maig de l’any passat, el PSC va aconseguir a Esplugues de Llobregat la majoria absoluta per un únic regidor en obtenir-ne 11 dels 21 que conformen el consistori. Nou mesos després les coses han canviat: la regidora del grup socialista, Sara Forgas, que anava en el número 5 de la llista del PSC, ha decidit abandonar el partit i el grup i quedar-se a l’Ajuntament com a regidora no adscrita. Aquest fet deixa l’alcaldessa Pilar Díaz (a la fotografia) amb 10 regidors, sense majoria absoluta.

Sara Forgas s’ha donat de baixa del PSC  després de 24 anys de militància socialista per desavinences amb l’alcaldessa. En una carta pública explica que després de retirar-la dels òrgans de decisió de l’equip de govern “s’ha traspassat la línia del terreny personal”. Afirma que s’ha sentit “humiliada i difamada” i que ja no se sent “ni política ni personalment representada” per Pilar Díaz. I anuncia que continuarà a l’Ajuntament com a “regidora independent” alhora que desmenteix el “rumor malintencionat” sobre la seva salut mental.

Dura resposta del PSC

El PSC en un duríssim comunicat acusa Sara Forgas d’actuar per “un interès personal i econòmic del tot il·legítim” i de mostrar “una gran falta de respecte a la ciutadania i a l’interès general de la ciutat”.

El PSC considera que Forgas “fa mal al projecte polític” que li va atorgar la condició de regidora i exigeix que torni la seva acta de regidora i dimiteixi de l’Ajuntament.

El regidor i la regidora d’En Comú Podem passen a ser decisius

El passat 9 de gener, tal com va informar elBaix.cat, el regidor i la regidora d’En Comú Podem, Jordi Pérez i Lola Castro, van signar un pacte amb el PSC mitjançant el qual s’integraven en l’equip de govern, malgrat disposar els socialistes de majoria absoluta. La sortida de Sara Forgas del grup socialista atorga ara un paper decisiu als dos regidors dels Comuns. Pérez porta la regidoria d’Entorn natural i Biodiversitat i Castro, la de Relacions amb el Catsalut i Prevenció de la Salut.

Fonts: Esplugues Digital i PSC

Fotografia: Periódico

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here