Aquest dijous, 22 de febrer, a les 10 del matí, la Xarxa de Memòria  Democràtica del Baix Llobregat ha celebrat la seva sessió plenària al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat.

La benvinguda institucional ha estat a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez. La presidenta del Centre d’Estudis Comarcals (CECBLL), Genoveva Català, ha donat pas a Neus Ribas, que ostenta la secretaria tècnica de la Xarxa, que ha exposat la Memòria d’activitats del 2023.

Lídia Muñoz, vicepresidenta del Consell Comarcal i responsable de l’àrea de Cultura i Memòria Democràtica, ha presentat les cinc línies estratègiques que conformen la proposta de treball de la Xarxa per al 2024.

El diputat de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, ha explicat les línies generals del programa de Memòria  Democràtica de l’ens provincial, tot destacant que s’han presentat a la convocatòria de subvencions 13 peticions d’ajuntaments de la comarca i la del Consell Comarcal.

Alfons Aragoneses, Director de Memòria Democràtica de la Generalitat, ha exposat els continguts del projecte de Llei de Memòria Democràtica de Catalunya, que es troba en tramitació al Parlament, havent finalitzat el termini de presentació d’esmenes per part dels grups parlamentaris.

A la reunió hi han assistit  una cinquantena de persones, entre representants  d’ajuntaments de la comarca, d’entitats memorialistes i dels sindicats CCOO i UGT.

Fotografia: Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here