• Un esdeveniment que pretén convertir-se en el festival de proximitat de referència a Catalunya i que es celebrarà el cap de setmana del 9 i 10 de març al Poble Espanyol. Un festival amb 20 platets elaborats amb productes de proximitat i una gran calçotada com a protagonistes
  • 10 restaurants seleccionats de Barcelona i l’àrea metropolitana oferiran les seves millors propostes km0 i xefs reconeguts com Hermanos Torres, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Eva Haussman o Xavier Pellicer presentaran tallers, showcookings i xerrades
  • Música en directe, sessions DJ, un mercat de productors, maridatges, concursos, live painting i activitats familiars completen la programació d’aquest esdeveniment que incorpora també un espai de debat i reflexió entorn a l’alimentació sostenible

El 9 i 10 de març el Poble Espanyol de Barcelona es convertirà en el punt de trobada i en la gran festa de la gastronomia de proximitat a la ciutat amb la segona edició del San Miguel GastroFest Km0, un festival on es podran tastar una vintena de propostes gastronòmiques elaborades amb productes km0 i gaudir d’una gran calçotada a l’aire lliure.

Durant tot el cap de setmana, 10 restaurants i una gelateria elaboraran platets amb producte fresc i de proximitat com a element principal: Carxofa Prat, calçots de Gavà, carbasses, anguila del Delta de l’Ebre, pollastre Pota Blava

La Plaça Major del recinte de Montjuïc es convertirà en una gran festa culinària on hi participaran, als fogons, els restauradors d’Al Karbón (Mar de Pins, Gavà), Bitxo GastroExperiències (Sant Feliu), Casa Xica (Barcelona), El Palau Vell (Sant Andreu de la Barca), Gran Mercat (Hotel Alfa, Barcelona), Green Leka Valldaura (Cerdanyola del Vallés), Les Finestres de Llúria (Hotel Catalonia Eixample, Barcelona), Les Nenes Bar & Xavier Pellicer (Barcelona), Les Vinyes (Martorell), Paral·lelo Gelato (Barcelona) i Yummy Dumplings by Eva Hausmann (Barcelona).

El públic assistent podrà tastar a l’Hivernacle de la Plaça Major els platets elaborats pels restaurants –cada un n’oferirà dos–, que es mouran entre l’estil més tradicional i la cuina més creativa, i sempre amb el producte de proximitat com a element principal.

Un jurat integrat per experts del sector gastro i encapçalat per Mònica Escudero, de El Comidista, escollirà el millor platet. Per completar l’experiència gastronòmica, cada platet es maridarà amb una cervesa San Miguel diferent i hi haurà també concursos, mercat de productors, sessions DJ i música en directe, que ompliran l’esdeveniment de rumba, indie, funk, reggae i soul.

A més de l’oferta dels restauradors, es podrà gaudir d’un menú calçotada a la zona Pícnic del Poble, sota una àmplia pineda, on els assistents podran gaudir d’un menú amb calçots i Carxofa Prat, botifarra ecològica de Cal Fusteret, pa i beguda, amb l’acompanyament de sessions DJ.

Les entrades pel San Miguel GastroFest Km0 ja es poden adquirir a www.poble-espanyol.com per 5€ (inclou una consumició) i 22,50€ el menú calçotada. Durant l’esdeveniment, els platets tindran un preu d’entre 5€ i 10€.

Aula de Cuina, activitats gastro i propostes lúdiques per a tots

El programa del festival es completarà amb propostes que convertiran l’esdeveniment en una experiència total per a tots els públics. Un dels nuclis serà l’Aula de Cuina amb diferents showcookings a càrrec de prestigiosos xefs com Hermanos Torres –que presentaran els Premis Josep Lladonosa–, Mónica Escudero, Susana Aragón, Eva Hausmann (Hausmann Gastonòmic), Ada Parellada, Carlos Novo i Eric Ochoa (Gastro Garatxe). A més, hi haurà la possibilitat de participar d’un taller de tast de cerveses San Miguel i de concursos com el de tiratge de cervesa, menjar calçots o beure cervesa amb porró.

El festival creix en contingut amb un espai de xerrades que abordaran el present i futur del producte de proximitat amb pagesos, xefs, activistes i periodistes. Carme Ruscalleda presentarà el Març Gastronòmic, un esdeveniment de referència a l’àrea metropolitana de Barcelona. Per la seva banda, els periodistes Òscar Broc i Lourdes López i Abel Suárez (DJ Coco, NitsaClub) relacionaran cuina, música i memòria. Amb 12 motius per no fer-te periodista gastronòmic, Mikel López Iturriaga, Laura Conde i Josep Sucarrats reflexionaran sobre el seu ofici, clau per entendre el món de l’alimentació. Daniele Rossi (Slow Food Barcelona) i Carles Pérez de Rozas, xef del restaurant Berbena, presentaran la Slow Food Guide 2024.

La trobada MEG (Mujeres en Gastronomía) o l’Esmorzar amb pagès seran altres propostes destacades del GastroFest, on també es podrà gaudir d’activitats infantils, i street art, amb el producte de proximitat com a teló de fons.

Proximitat i sostenibilitat

San Miguel Gastro Fest Km0 vol reivindicar la qualitat del producte fresc de Catalunya i la conservació del territori i fomentar l’economia local. El festival oferirà un gran espai gastronòmic on s’oferirà bon menjar, saludable i sostenible.

També hi ha un compromís per minimitzar els residus i l’economia social, col·laborant amb entitats com Fundació Mescladís. San Miguel manté el seu compromís amb la producció des del territori i es vincula amb els projectes que contribueixen a crear un entorn més sostenible i valorar els productes locals.

El Poble, un recinte on la història es troba amb la cultura i l’oci

El Poble Espanyol és un dels equipaments més emblemàtics de la muntanya de Montjuïc i de la ciutat. Amb més de 40.000 m2 i més de 90 anys d’història, el recinte inclou més de 100 edificis que representen l’arquitectura tradicional de tot un país i destaca també pel seu contingut en artesania, art contemporani i tradicions.

Des de ja fa anys, el Poble Espanyol es manté ferm en el compromís d’oferir activitats culturals i d’oci per a tots els públics en un espai monumental, històric i únic a Barcelona.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here