Diverses parcel·les de sòl públic de Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallès i Montgat, i al Baix Llobregat, Sant Vicenç dels Horts; passaran a ser gestionades per l’AMB. Amb aquests acords s’incrementarà el parc d’habitatge amb 560 unitats entre habitatge de lloguer, venda i protecció oficial. Aquestes noves operacions seran executades per l’IMPSOL i Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB)

Aquest 27 de febrer, el ple del Consell Metropolità va aprovar diversos punts que comparteixen l’objectiu d’habilitar diferents terrenys als municipis metropolitans per tal de construir-hi habitatge assequible, en les diverses modalitats que preveu l’estratègia d’habitatge de l’AMB.

Aquests són els primers passos de cara a augmentar la quantitat d’habitatges assequibles al territori metropolità, que aniran seguits de les redaccions dels diversos projectes constructius. Amb aquests acords, el parc d’habitatge assequible i protegit creixerà amb 560 unitats.

Aquestes accions contribueixen a satisfer les necessitats i les aspiracions dels municipis que integren l’AMB, i contribueixen a promoure la cohesió social i territorial, garantint la solidaritat intermunicipal en l’execució de les polítiques d’habitatge.

Al Baix Llobregat: Sant Vicenç dels Horts

Un altre dels acords aprovats va ser la constitució d’un dret real d’aprofitament del terreny situat al camí de la font de Sant Josep número 9, de la localitat baixllobregatina.

L’Ajuntament vicentí ja va cedir aquesta parcel·la de sòl a l’AMB el maig del 2023. Amb aquest nou pas, l’IMPSOL ja és l’organisme capacitat per construir-hi i gestionar-hi un edifici d’habitatges protegits dotacionals per a joves.

Es tracta d’una porció de terreny amb forma de rectangle irregular, ubicada al límit nord-oest del Pla parcial SICOSA, al terme municipal de Sant Vicenç dels Horts. Ocupa una superfície de 1.572 m2.

El valor del dret real d’aprofitament atorgat a favor de l’Institut Metropolità de Sòl és de 71.787,81 euros, tal com consta a l’informe tècnic urbanístic adjunt a l’acord.

Altres acords: aprovació de noves inversions a l’Ecoparc 3

El Consell Metropolità ha donat compte de l’acord de la Junta de Govern a través del qual s’ha aprovat l’expedient de contractació del subministrament, instal·lació i posada en marxa dels equips de tractament de la fracció orgànica de residus municipals a l’Ecoparc 3 per un import màxim de 9.978.315,59 € finançats amb recursos del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Next Geneartion EU.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here