El Barnasants 2024, conjuntament amb l’Ateneu Santfeliuenc, porta a la capital de la comarca del Baix llobregat el concert d’homenatge a l’Ovidi Montllor. Tindrà lloc aquest proper dissabte, 16 de març, a les vuit del vespre, a l’Auditori del Palau Falguera. Forma part del programa de la XIII Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat.

L’Ovidi

“A Ovidi Montllor” és el títol del concert que vol ser un homenatge al cantautor d’Alcoi, que va morir fa 29 anys. L’Ovidi va deixar un llegat de cançons irrepetibles que la nova fornada de cantautors i cantautores nascudes després de 1975, l’any en que va morir el dictador Franco, han fet seves, sigui versionant en viu i en directe alguns del seus temes més emblemàtics, o reconeixent l’herència i la inspiració que els treballs discogràfics de l’Ovidi han suposat per a ells i elles.

Ovidi Montllor ha estat un cantant odiat per la dreta i l’extrema dreta pel seu compromís amb els Països Catalans i la defensa de la llengua, però també va resultar incòmode per als governs catalans de Convergència i Unió per la seva decidida opció d’esquerres i revolucionària.

Gemma Humet, Xiomara Abello, Gem, Jordi Montañez, Pau Alabajos i Meritxell Gené, pujaran a l’escenari de l’Auditori del Palau Falguera només amb les seves guitarres i les seves veus, per a retre homenatge a un dels exponents fonamentals de la Cançó. Les entrades ja són a la venda a partir de 8 euros a la secretaria i al web de l’Ateneu a través d’Entrapolis.

Un Barnasants confederal

El Festival Barnasants, impulsat per l’activista cultural Pere Camps, arriba aquest 2024 a la seva 29a edició. Entre el 26 de gener i el 19 de maig organitza un centenar de concerts a partir d’una visió confederal dels territoris de parla catalana, a Catalunya, al País Valencià, les Illes Balears i l’Alguer.

Enguany, el Barnasants celebra els 50 anys de la revolució dels Clavells a Portugal, un record més necessari que mai quan en aquell país i a tota Europa pren força l’extrema dreta, i inclou homenatges al poeta Joan Salvat Papasseit en el centenari de la seva mort, o a l’Ovidi Montllor, com el d’aquest dissabte a Sant Feliu de Llobregat. El Barnasants acabarà precisament al Baix Llobregat, el dia 19 de maig, amb el concert de cloenda d’Ismael Serrano a l’Atrium de Viladecans.

Font i fotografia: Barnasants i Ateneu Santfeliuenc

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here