El Brigada  Pedro Antonio Pizarro (a la fotografia) ha pres aquest divendres possessió del càrrec de cap de la Guàrdia Civil a Catalunya en un acte celebrat a la Comandància de Sant Andreu de la Barca.

Pizarro ha jurat el càrrec en català i ha dit sentir-se català tot i haver nascut a Andalusia: “Em sento català malgrat la meva documentació digui el contrari” ha assegurat.  I ha afegit que la Guàrdia Civil “no fa política”.

L’acte ha comptat amb la presència del ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska , del líder del PSC, Salvador Illa, i del comissari en cap dels Mossos d’esquadra, Eduard Sallent.

Petició d’arxiu del darrer cas contra una professora de l’IES Palau

L’acte celebrat a la Comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu ha tingut lloc tres dies després que la Fiscalia hagi demanat l’arxivament de la causa contra una professora de l’IES El Palau de la mateixa localitat, acusada d’un delicte d’odi contra un alumne, fill d’un guàrdia civil, per haver criticat suposadament les càrregues policials de l’1 d’octubre de 2017. En ser la única acusació personada, el Jutjat d’Instrucció número 7 de Martorell ha de decretar l’arxivament definitiu de la causa, la darrera que continuava oberta.

Els professors han celebrat en un comunicat la petició de la Fiscalia que sembla posar punt i final “a un procés que s’ha allargat massa en el temps i que els ha provocat un desgast i un patiment enormes”.

Durant el 2017 van ser imputats nou docents de l’Institut denunciats per una associació  de familiars de la Guàrdia Civil en un cas que va ser amplificat pel partit Ciutadans, que el va esbombar a tots els mitjans de comunicació. En aquells moments governaven Sant Andreu el PSC i Ciutadans.

Set anys després, el PSC és a l’oposició i Ciutadans en vies de desaparèixer de Catalunya segons totes les enquestes, mentre a la ciutat governen ERC i En Comú Podem. I aquest divendres ha pres possessió  a la Comandància un nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya que després de servir 40 anys aquí sembla voler anunciar una etapa de major connexió amb la societat

Font: CCMA

Fotografia: Ràdio Sant Andreu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here