El portaveu dels comuns, David Cid, ha fet una crida als sindicats de presons perquè acceptin la “mà estesa” de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i ha afirmat que “és el moment de solucions i no de prendre altres decisions”

Cid, que aquest diumenge ha visitat la festa del riu de Cornellà de Llobregat, ha volgut fer una doble crida sobre el conflicte a les presons. D’una banda, ha demanat als sindicats que acceptin “la mà estesa” de la consellera Ubasart. “Ens ha de preocupar la situació dels interns, que han passat molts dies en una situació difícil. Molts d’ells porten molts dies sense sortir de la cel·la”, ha lamentat.

Al mateix temps, ha afegit que, tot i respectar les seves reivindicacions -com la reclamació de la dimissió de la consellera Ubasart i de Calderó-, considera que “és el moment de solucions i no de prendre altres decisions”.

El portaveu dels comuns també ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, manca de lideratge en el conflicte de les presons i l’ha acusat d’estar “desaparegut”. “Ha estat incapaç de prendre posició sobre el que ha passat els darrers quatre dies a les presons i sembla que han deixat la consellera sola”, ha lamentat. Per ell, això és una “mostra més de la manca de lideratge i de rumb d’ERC”.

Sobre la convocatòria avançada d’eleccions, Cid ha dit que serà una “oportunitat” per decidir “quina Catalunya volem”. “Aquestes eleccions van de quin model de país volen els catalans”, ha reblat, tot afegint que els reptes dels comuns se centren en “l’habitatge, l’educació, la sanitat i les renovables”.

Cid ha dit que durant aquesta legislatura ERC “no ha estat capaç de fer front als reptes de país” i considera que la solució “tampoc pot ser tornar a les velles polítiques del passat que avui planteja el PSC”.  De fet, ha acusat Illa de plantejar “un model antic i caduc dels anys noranta” amb propostes com “una autopista, un aeroport i un gran casino”.

D’altra banda, el portaveu dels comuns també ha respost a les declaracions que va fer Aragonès aquest dissabte en què assegurava que en els propers comicis s’haurà de decidir entre un president per a Catalunya o un delegat de la Moncloa.

De fet, Cid ha dit que “qui ha actuat com a delegat del govern central a Catalunya és el senyor Aragonès, que ha intentat que els nostres vots els decidissin a Madrid i no a Catalunya”. El portaveu d’ECP ha acusat Aragonès de “comprar el model d’Illa”: “ERC no té model i ha assumit acríticament el model del PSC”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here