La llibreria Alibri de Barcelona (carrer Balmes, 26) acollirà aquest dimarts, 2 d’abril, a les 7 de la tarda, la presentació del llibre “Periodismo y democracia en la era de las emociones” (Edicions UB, 2024) del reconegut periodista Josep Carles Rius.

L’acte comptarà amb la participació del degà del Col·legi de Periodistes; Joan Maria Morros, del director de La Vanguardia, el santfeliuenc Jordi Juan, de la directora de La Marea, Magda Bandera, de la directora d’Edicions UB, Meritxell Anton, i del rector de la UB, Joan Guàrdia.

El llibre analitza els esdeveniments que durant la darrera dècada han aixecat onades emocionals i han posat a prova als periodistes en el seu deure d’apropar-se a la veritat per damunt dels propis sentiments. Alguns d’aquest fets han estat la pandèmia, la victòria i posterior derrota de Donald Trump, el Brexit, la invasió russa d’Ucraïna, el conflicte genocida a Palestina  i, com a capítol apart, el procés independentista a Catalunya. Josep Carles Rius passa revista a aquests esdeveniments per tal de reivindicar un periodisme responsable, honest i compromès amb els drets humans.

Josep Carles Rius, és president del Consell de la Informació de Catalunya. També és impulsor i president de la Fundació Periodisme Plural, que edita entre d’altres publicacions Catalunya Plural i Catalunya Metropolitana, de la que elBaix.cat forma part al costat d’altres mitjans locals. Ha estat degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i professor de Periodisme a la UAB. Va ser sotsdirector de la Vanguardia i director del diari Público a Catalunya.

Fotografia: Edicions UB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here