L’escriptora Jenn Díaz (a la fotografia), actualment diputada d’ERC al Parlament, ha anunciat que renuncia a repetir com a candidata en les llistes dels republicans a les properes eleccions del 12 de maig; també ha afirmat que deixa la política per dedicar-se a la literatura.

Díaz és una persona molt vinculada al Baix Llobregat. Nascuda a la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, l’any 1988, va formar part de la candidatura d’ERC a Esplugues de Llobregat a les eleccions municipals de 2019.

Jenn Díaz es va incorporar a la candidatura d’ERC al Parlament de Catalunya l’any 2017 a proposta de Marta Rovira i ha estat diputada des de llavors. Díaz ha fet pública la seva decisió a les xarxes afirmant que “El món de la política és hostil. Per a tothom, però especialment per a les dones”, tot assenyalant que, malgrat tot, “m’enduc també, amics” .

Jenn Díaz ha reivindicat sempre el paper del Baix Llobregat en la política catalana. En una entrevista a Crític l’any 2018, declarava que “La República passa pel Baix Llobregat” i es mostrava propera a “la teoria de la CUP, el pragmatisme d’Esquerra i el vessant més activista del Comuns”.

La retirada de Jenn Díaz deixa l’actual diputat de Sant Andreu de la Barca, Jordi Albert, tal com va informar elBaix.cat, com el candidat millor situat de l’organització d’ERC al Baix Llobregat i l’Hospitalet de cara al 12 de maig, tot i que no s’ha fet públic encara quin lloc ocuparà. A les darreres eleccions generals, ERC de la comarca va perdre el seu representant  al Congrés, el martorellenc Joan Capdevila, que no va resultar elegit.

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here