En una entrevista a Ràdio Hangar, un pòdcast del Prat de Llobregat especialitzat en l’escena urban espanyola, l’artista va defensar tant l’ús del català com del castellà “perquè les dues llengües juntes són la polla” i va assegurar que “defensar el català és superimportant”, però que “no ho estan fent de la forma que toca”

La cantant vilassarenca Irma Farelo, Mushkaa, va publicar aquest gener el seu nou treball, titulat ‘Sexy Sensible’. L’artista va organitzar un esdeveniment en directe a la plataforma Twitch durant el qual va presentar el disc acompanyada d’un grup d’amics.

L’esdeveniment va començar amb un torneig del vídeojoc ‘Mario Kart’. Després la cantant va començar a desgranar els temes del disc, que duu a la portada la imatge a llapis de dos cavalls. Aquest animal és protagonista, a més del primer tema que serveix com a introducció de l’enregistrament.

Un disc exitós que precedia el llançament segurament més important de la seva carrera, la col·laboració EN CATALÀ amb la seva ja consagrada germana Bad Gyal. Però justament abans de la publicació d’aquest darrer i esperat tema SexeSexy, la “poeta” Dolors Miquel ha decidit portar a la pràctica el que Mushkaa només teoritzava: el bulling per la llengua, recuperant una entrevista de fa més d’un any i traient alguna de les frases de context per generar titulars criticables, per a alguns clar.

Filosofant al pòdcast de La Capsa del Prat, sobre la música i la llengua, Mushkaa va considerar que “alguns, no tots” els catalanoparlants a vegades eren massa “agressius” reivindicant-se. “A mi m’encanta el català”, deia aleshores Farelo, fet innegable doncs la majoria dels seus temes son en català, però també feia aquesta reflexió: “Hi ha gent, no tothom, que ho fa d’una manera tan agressiva que fa que els que parlen castellà se sentin rebutjats”.

Mushkaa en cap moment va qüestionar la necessària defensa del català, que fins i tot va considerar “molt important”, però va posar en dubte si l’actual manera de defensar-lo és la més adequada. “Crec que no es fa de la forma que toca”, defensava Farelo, que amb 19 anys (quan feia aquestes declaracions no sé si els tenia encara) es qüestiona si les coses es podrien fer millor, fet que més que criticable hauria de ser un bon símptoma de que la joventut continua exercint el seu paper de fer avançar la societat.

D’això la tal Dolors Miquel en diu: tirar merda sobre els catalans, i a aquesta cantant d’èxit, de cop, li cau un munt “de merda” (parafrasejant) a la xarxa social X (antic Twitter). Fem-nos-ho mirar.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here