El Comitè Electoral del PP ha designat aquest dimarts, 2 d’abril, Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, com a número 2 de la candidatura per la circumscripció de Barcelona de cara a les eleccions del 12 de maig.

La tria d’Alejandro Fernàndez com a cap de llista i de Reyes com a número 2 posa punt i final a uns dies d’intensos moviments dins el PP català i espanyol. És una realitat que ningú no nega que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no volia que Fernández encapçalés la llista del partit a Catalunya. Havien sonat fonamentalment dos noms per a substituir-lo: el de l’eurodiputada Dolors Montserrat, punta de llança del partit a Europa contra la llengua catalana, i el de Manu Reyes, president provincial del PP a Barcelona. Però la convocatòria anticipada de les eleccions ha deixat la direcció estatal del partit sense marge per a prescindir d’Alejandro Fernandez,

La confrontació de Reyes amb Cayetana Álvarez de Toledo

Les aspiracions de Reyes, que podien coincidir amb les de Nuñez Feijóo, per desbancar Alejandro Fernández, xocaven però amb la seva confrontació amb la dirigent popular Cayetana Álvarez de Toledo. Reyes havia intentat fa tres anys apartar Álvarez de Toledo com a diputada al Congrés per Barcelona, fet que hauria propiciat que ell accedís a l’acta: El novembre del 2021 Reyes havia  denunciat que “la pàtria es construeix al costat de la gent i a Cayetana no l’he vist en cap acte del PP de Barcelona”, tot i ser la cap de llista provincial. Però si la diputada semblava estar a la corda fluixa quan Pablo  Casado la va fer substituir  com a portaveu parlamentària i s’havia especulat si podia acabar a Vox, Núñez Feijoo l’ha recuperat i l’ha situat com a portaveu adjunta al Congrés. La influència de la diputada segur que no ajuda a la voluntat de Reyes d’escalar posicions.

Polèmiques a l’Ajuntament

Manuel Reyes, que va accedir a l’alcaldia de Castelldefels després de les eleccions de maig de 2023 gracies a un pacte amb el partit local, SOM, liderat per l’històric  socialista Nico Cerpa, no està vivint un camí de roses a l’Ajuntament. La visita el passat mes de març a Castelldefels de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que havia de ser un moment de promoció de Reyes, es va veure enfosquida perquè justament el mateix dia va aparèixer la noticia de la presumpta corrupció de la parella de la presidenta madrilenya, Alberto González Amador.  A la ciutat ha aparegut un moviment de protesta contra les polítiques de Reyes sobre mobilitat després d’haver fet pública la seva intenció de suprimir el carril bici de l’avinguda de la Pineda, que uneix el centre i la platja. I l’oposició municipal  ha denunciat la “deriva autoritària” del govern de PP i SOM després d’haver rebutjat les quatre mocions presentades al darrer Ple. La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha criticat la manca de voluntat de diàleg o d’arribar a acords, i el portaveu de Movem en Comú Podem, Ramon Morera, explica que amb la negativa al diàleg de l’alcalde  “no perden els partits sinó els veïns i veïnes”.

Fotografia de Reyes i Álvarez de Toledo: Metròpolis abierta

.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here