La convocatòria electoral pot provocar que la qüestió no es resolgui en aquesta legislatura

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha acusat la Generalitat de falta de valentia per no tirar endavant la proposta d’ampliació de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) del delta del Llobregat.

El Govern català va anunciar fa pràcticament dos anys un projecte per doblar la superfície de la ZEPA que encara no ha prosperat. Aquesta ampliació havia de respondre al toc d’alerta de la Comissió Europea davant la manca de protecció d’aquests espais naturals.

Per a Mijoler, l’ampliació de la ZEPA “és un simple tràmit burocràtic a través d’un acord de govern que la Generalitat té guardat en un calaix”, segons ha explicat al programa Contrasenyes d’elprat.ràdio, que podeu escoltar més a baix.

Mijoler considera que el Govern català no està sent prou valent i el fet de no aprovar l’ampliació ZEPA és “una manca de respecte a la ciutadania, entitats i administracions que van presentar al·legacions a un projecte que ara pot perillar per la convocatòria electoral”.

Per a l’alcalde pratenc, l’ampliació ZEPA ha de venir acompanyada d’un pressupost que garanteixi la preservació dels Espais Naturals del Delta.

En el Dia Mundial de les Zones Humides, el passat 2 de febrer, unes 40 entitats socials i ambientals de Catalunya van demanar al Govern de la Generalitat que activi de manera urgent l’ampliació de la ZEPA del delta del Llobregat.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat (elPratdigital)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here