L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat viu una greu crisi institucional. L’equip de govern format pel Bloc-CUP, ERC i Junts, que encapçala durant la primera part del mandat l’alcalde republicà Jordi Parent, ha acordat el cessament de Jordi Martínez com a tercer tinent d’alcalde. Martínez dirigia les regidories d’Economia i Hisenda, Benestar Social, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Protecció Civil. Segons un comunicat de l’equip de govern, aquestes funcions passen a ser assumides per l’alcalde Jordi Parent, “fins que es faci una  nova reorganització”. El comunicat oficial només explica que el cessament “respon a raons internes de govern notificades al regidor” i que ha estat “una decisió consensuada pel govern tripartit”,que s’ha fet efectiva amb un decret de cessament aquest divendres, 5 d’abril.  La crisi de govern va provocar que es convoqués una reunió d’urgència de tots els portaveus dels grups municipals.

El Bloc Olesà-CUP explica en un comunicat que ha decidit “separar temporalment” Jordi Martínez dels seus càrrecs i responsabilitats per “presumptes irregularitats en alguns tràmits administratius a la Regidoria de Seguretat ciutadana, que no tenen res a veure amb qualsevol tipus de lucre personal”

La gravetat de la situació es deriva no tan sols de les importants responsabilitats que exercia el tinent d’alcalde cessat, sinó també del fet que Jordi Martínez, que és regidor des del 2011, va ser el cap de llista de la candidatura Bloc-CUP, després d’un polèmic pacte entre el Bloc Olesà, que havia ostentat l’alcaldia de la ciutat durant els darrers mandats, i un grup minoritari com la CUP, però que va aconseguir que la candidatura fos legalment de la CUP. Precisament, el regidor cupaire, Marc Serradó, que ocupava el número 2 de la llista, està previst que sigui el proper alcalde quan es compleixin dos anys del mandat. L’acord amb la CUP no va ser profitós pel Bloc, ja que qui va guanyar les eleccions del 28 de maig fou el PSC, tot i que la signatura d’un pacte entre la CUP, ERC i Junts (a la fotografia) va evitar que els socialistes arribessin a l’alcaldia.

Fonts: Ajuntament d’Olesa de Montserrat i Bloc-CUP

Fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here