Olesa de Montserrat ha viscut amb sorpresa el cessament per part de l’equip de govern municipal d’ERC, Bloc-CUP i Junts, del que elBaix.cat ha informat, de qui fou al cap de llista de la candidatura de la CUP a les passades eleccions municipals, Jordi Martínez (a la fotografia), fins ara tercer tinent d’alcalde.

L’hermetisme de l’Ajuntament, que ha atribuït la destitució a “raons internes de govern”, i la poca concreció del Bloc-CUP que ha parlat de “presumptes irregularitats en alguns tràmits administratius a la Regidoria de Seguretat ciutadana, que no tenen res a veure amb qualsevol tipus de lucre personal”, han donat pas a les primeres especulacions.

“Nota confidencial” d’ERC

ElBaix.cat ha tingut accés a una “nota confidencial” d’ERC enviada a la seva militància, amb l’advertiment que calia evitar compartir-la.

Segons ERC, el cessament de Martínez ha tingut lloc “després d’informes i estudis que han demostrat que aquest regidor ha omès els seus deures com a regidor i no ha firmat diversos expedients sancionadors (multes) durant els últims anys”. ERC afegeix que “les accions d’aquest regidor no s’adeqüen amb les obligacions pròpies i constitueixen un perjudici molt greu”. La nota del partit republicà afegeix : “Ens agafem a la seva presumpció d’innocència mentre esperem diligències jurídiques, però l’acció política és clara i contundent”.

Tot i que ERC afirma “tancar files amb la resta de companys de govern del Bloc-CUP” es desconeix quina serà la reacció de Jordi Martínez, que va jugar un paper principal a les eleccions municipals del 28 de maig com a cap de llista del Bloc-CUP, i si aquesta crisi podria afectar al relleu previst per a meitat de mandat quan el regidor de la CUP, Marc Serradó, ha de substituir  l’actual alcalde d’ERC, Jordi Parent. També caldrà conèixer la reacció de la CUP nacional, que sempre ha fet bandera de la lluita per la transparència i contra la corrupció, i a qui l’escàndol agafa en plena precampanya electoral.

Tot i la manca d’informació per part de l’Ajuntament, la referència de la nota confidencial d’ERC a “diligències jurídiques” sembla indicar que s’esperen conseqüències judicials, malgrat es desconeix si el consistori ha interposat algun tipus de denúncia. L’any 2018 qui fou alcalde de Sabadell, el socialista Manuel Bustos, va ser condemnat a tres anys de presó per tràfic d’influències i prevaricació per haver retirat multes a familiars.

Canvis a la pàgina web de l’Ajuntament

La pàgina web de l’Ajuntament d’Olesa ha estat actualitzada aquest dissabte, 6 d’abril, indicant que Martínez “no pertany al govern municipal” i que ha exercit les seves responsabilitats com a regidor “de Benestar Social, Seguretat,  Mobilitat, Protecció Civil i Economia i Hisenda fins el 5 d’abril de 2024”.

Fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here