El Govern de la Generalitat ha concedit la Medalla al treball President Francesc Macià 2023 al sindicalista baixllobregatí, Vicenç Rocosa (a la fotografia), veí de Santa Coloma de Cervelló.

Vicenç Rocosa Girbau, llicenciat en Història Contemporània per la UB, va començar a treballar als 15 anys al sector del metall.  L’any 1974 va se elegit enllaç sindical participant en el moviment clandestí de CCOO. Durant els anys d’activitat sindical va contribuir a la lluita per les llibertats sindicals i la democràcia al nostre país. Va participar en les negociacions col·lectives sectorials del metall i d’empreses com Seat, Nissan, Braun i Roca, entre d’altres. Home d’esquerres, ha estat secretari comarcal del Baix Llobregat de CCOO i USOC i participa activament en entitats com el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL).

Les medalles al Treball president Francesc Macià es van crear l’any 1938 i reconeixen persones i entitats que dins el món del treball han destacat per les seves qualitats i mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals. Enguany s’ha concedit la Medalla a 19 persones i la Placa a 5 entitats.

Font: Govern.cat
Fotografia: Vicenç Rocosa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here