El cas de la destitució de qui fou cap de llista de la CUP , Jordi Martínez, com a tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, de la que elBaix.cat ha anat informant,  es complica cada vegada més.  Davant l’hermetisme dels tres partits que formen el govern municipal, l’oposició exigeix explicacions. El Baix.cat es feia ressò ahir del comunicat del PSC i avui informem sobre el posicionament d’Olesa Oberta, un partit nou, que es va presentar a les eleccions amb En Comú Podem, i que va aglutinar bona part dels vots d’esquerres descontents  amb el pacte Bloc Olesà-CUP.

Olesa Oberta (OO), ha fet públic aquest dimarts, 9 d’abril, un comunicat en el que afirma que “veu amb preocupació els fets que, fins a on se sap, han provocat la destitució, per decret d’alcaldia del divendres dia 5 d’abril, dels càrrecs de tercer tinent d’alcalde i de les regidories d’Economia i Hisenda, Benestar Social, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Protecció Civil del Sr. Jordi Martínez Vallmitjana que, com és sabut, va encapçalar la llista del Bloc Olesà-CUP (BO-CUP) a les darreres eleccions municipals i, per tant, era candidat a l’alcaldia fins que el pacte de govern entre ERC, CUP i Junts el va relegar a un segon pla. Les causes d’aquesta destitució, són unes presumptes «irregularitats administratives» a l’àrea de Seguretat Ciutadana. Aquesta inconcreció, dels comunicats de l’equip de govern i el grup municipal BO-CUP, van fer que OO no es volgués pronunciar fins a escoltar les declaracions que havia de fer el primer tinent d’alcalde Sr. Marc Serradó de la CUP a Olesa Ràdio el dilluns dia 8”.

Marc Serradó , de la CUP, a l’ull de l’huracà

Olesa Oberta considera que la intervenció de Marc Serradó (a la fotografia amb Jordi Martínez), que està cridat a ser alcalde de la ciutat a meitat de legislatura i que foma part d’un partit com la CUP que fa bandera de la participació i la transparència, els ha decebut, “perquè lluny d’ampliar i concretar la informació ha mantingut l’obscurantisme dient que «tècnics» externs estan investigant i assessorant (com si l’Ajuntament no tingués serveis jurídics propis) i demanant «confiança» a la ciutadania. Ara, Olesa Oberta ja té elements per donar la seva opinió”.

Olesa Oberta afirma “que la «confiança» es dona quan hi ha transparència i no foscor. Quan l’alcalde ja ha destituït al Sr. Martínez vol dir que els fets concrets  ja es coneixen i no es pot enganyar a la ciutadania dient que els «tècnics» encara els investiguen. Cosa diferent és investigar i determinar els nivells de responsabilitats polítiques i penals”.

El comunicat d’Olesa Oberta acaba amb aquestes consideracions:

“L’equip de govern no ens pot amagar quines són les presumptes «irregularitats administratives» comeses per Sr. Martínez,  segons sembla des de el 2020. Cal saber les possibles negligències en la vigilància d’anteriors equips de govern del Bloc Olesà que han possibilitat les «irregularitats», i a qui han beneficiat, com i a canvi de què. Cal saber si els fets han sortit a la llum per delacions derivades de problemes interns de la Policia Local i l’Ajuntament encara no resolts. Per què no es va informar de les investigacions sobre els fets a la Comissió de Codi de Conducta reunida el dia 26 de març?

Són preguntes que la ciutadania es pot fer amb raó i que cal que siguin contestades si es vol recuperar la seva confiança. Olesa Oberta demana a ERC, CUP i Junts que tinguin la valentia suficient per donar la cara i dissipar qualsevol dubte que malmeti el prestigi dels representants legítimament elegits, alhora que es comuniqui a la justícia els resultats de les investigacions fetes, per defensar l’interès general ciutadà i també per donar al Sr. Jordi Martínez la possibilitat de defensar-se de forma efectiva  a la qual té tot el dret.”

Font : Olesa Oberta

Fotografia: La Bústia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here