L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, format per ERC, BO-CUP i Junts, ha traslladat  aquest dimecres, 10 d’abril, a l’autoritat judicial les presumptes irregularitats comeses pel qui era tercer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, cap de llista de BO-CUP en les darreres eleccions municipals (a la fotografia), cinc dies després que fos cessat.

Segons una nota oficial de l’Ajuntament, les irregularitats que s’han posat en coneixement del jutjat “són les que van motivar que fos destituït dels seus càrrecs”. La nota informa que “les presumptes irregularitats afecten 102 expedients sancionadors caducats i /o prescrits que han suposat una pèrdua patrimonial d’uns 23.000 euros”. L’equip de govern  comunica els fets a l’autoritat judicial “perquè sigui aquesta qui determini si poden ser constitutius d’un presumpte delicte de prevaricació per omissió”.

Tal com ha anat informant elBaix.cat, el passat 5 d’abril Martínez fou cessat “per presumptes irregularitats en la tramitació d’expedients” sense que durant aquests  dies l’Ajuntament hagi facilitat més informació, llevat d’una “nota confidencial” d’ERC, a la que va tenir accés elBaix.cat,  adreçada als seus afiliats, en la que es parlava que no havia “firmat diversos expedients sancionadors (multes) durant els últims anys”.

La CUP, tal com ha informat elBaix.cat, ha decidit expulsar del grup municipal qui fou el seu cap de llista, Jordi Martínez, raó per la que, si no dimiteix, quedarà com a regidor no adscrit.

L’equip de govern ha convocat una Junta de Portaveus per aquest dijous, tot i que la nota ja és pública i que l’alcalde Jordi Parent (ERC), el primer tinent d’alcalde Marc Serradó (CUP) i el segon tinent d’alcalde, Domènec Paloma (Junts) ja han explicat el seu contingut a Olesa Ràdio. Aquests dies, des de l’oposició, el PSC i Olesa Oberta havien exigit que l’Ajuntament abandonés l’opacitat i aclarís la situació.

Cal esperar ara el pronunciament de l’autoritat judicial. L’any 2018 qui fou alcalde de Sabadell, el socialista Manuel Bustos, va ser condemnat a tres anys de presó per tràfic d’influències i prevaricació per haver retirat determinades multes.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Fotografia: BO-CUP

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here