Centenars de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila del Prat de Llobregat per condemnar el triple crim masclista d’aquest dimarts, després que un home hagi matat la parella i els dos fills, un nen i una nena de vuit anys. Després de cometre els assassinats, l’home s’ha suïcidat a l’estació de tren del mateix municipi.

L’alcalde del municipi, Lluís Mijoler, defensa que aquests fets “no han de tenir un lloc a la nostra societat” i assegura que tota la ciutat està de dol: “És molt dur i ho estem passant molt malament. Necessitem pair-ho”.

Des del Departament d’Igualtats i Feminismes, la directora general per a l’erradicació de les violències masclistes, Laia Rosich, fa una crida a “centrar la mirada en com la violència masclista colpeja les criatures”.

En aquest sentit, la consellera Tània Verge ja ha anunciat aquest dimecres la creació d’un gabinet d’experts en violència vicària. “Es posarà en marxa properament”, ha explicar Rosich des de la plaça de la Vila del Prat. I és que l’assassinat de menors d’edat per part dels seus progenitors s’ha disparat aquest 2024.

Rosich afirma que està sent un any “duríssim”i que tota Catalunya està de dol per casos com el que s’ha viscut aquesta setmana al Prat de Llobregat. Són dades, diu, “preocupant”, ja que entre els deu feminicidis registrats aquest any n’hi ha cinc menors morts.

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, afirma que aquesta violència vicària s’ha de condemnar “fermament” i agraeix la resposta de la ciutadania davant el cas que ha sacsejat la ciutat les darreres hores. “És un fet condemnable i execrable a qualsevol lloc del món”.

Durant la concentració a la plaça de la Vila s’ha guardat un minut de silenci en record a les víctimes i s’ha llegit un manifest per diu “prou” a les violències masclistes i vicàries que “responen a causes estructurals d’un sistema patriarcal”. També s’ha fet una crida perquè no es toleri “ni es justifiqui” cap discriminació de gènere.

(Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d’atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d’emergències 112)

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here