La Vanguardia publica aquest dijous, 11 d’abril, una noticia signada pel periodista Àlex Tort, que explica que el Govern d’ERC planteja modificar el funcionament de les pistes de l’aeroport del Prat durant els mesos de juliol i agost, des de les 10 del mati fins les 2 del migdia. Aquesta mesura permetria incrementar la capacitat de l’aeroport d’acollir més vols de llarg recorregut.

El projecte implicaria no tocar les llacunes protegides de la Ricarda i el Remolar, tot i que no donaria resposta a les demandes de les organitzacions ecologistes que qüestionen també que en plena crisi climàtica calgui incrementar l’ús dels aeroports.

La mesura pot provocar polèmica al Baix Llobregat. El Govern proposa que les dues pistes del aeroport, que es destinen una a aterratges i l’altra a enlairaments, s’independitzin  i que durant el juliol i l’agost es destinin totes dues a aterratges i enlairaments. Això permetria passar de 78 vols per hora a 90. Però aquesta opció implicaria incrementar l’impacte acústic sobre les zones de Gavà (a la fotografia)  i Castelldefels properes a l’aeroport i que es ja queixen habitualment dels sorolls dels avions. Aquesta proposta no havia estat tinguda en compte mentre la ministra de Transports fou la socialista Raquel Sánchez, que havia estat alcaldessa de Gavà, un dels municipis que resultaria més afectat pel  canvi d’usos. Segons La Vanguardia, el Govern d’ERC preveu mesures compensatòries pels veïns i veïnes com “insonoritzacions en espais residencials, la compra d’habitatges o compensacions econòmiques”.

Font: La Vanguardia

Fotografia: Lusa Realty

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here