Els veïns de Gavà Mar consideren que es “inadmissible” i “incomprensible” la proposta del Govern d’ampliar l’activitat a l’Aeroport del Prat utilitzant les pistes tant per enlairaments com aterratges quatre hores al dia a l’estiu.

El president de l’Asscoiació de Veïns, Carlos Domènech, assegura que suposa faltar a l’acord signat quan es va ampliar la T1, i retreuen que mai abans ERC els havia posat sobre la taula aquest plantejament.

Amb tot, creu que el model que ha exposat l’executiu beneficiaria les companyies de vols ‘low cost’ en lloc d’atraure les que fan vols intercontinentals, i assegura que es podria arribar a les 90 operacions per hora amb la configuració i procediments d’aterratge actuals.

Domènech recorda que els acords per no alterar la configuració de pistes estan en l’acta judicial de la demanda que els veïns van presentar a Aena. Assenyala, a més, que l’aeroport no es troba en la seva capacitat màxima d’operativitat: “El tràfic de 2017 no es va superar al 2023”, diu.

En aquesta línia, assegura que la seva postura és que l’aeroport pugui millorar en positiu: “Ampliar sempre ens ha semblar que suposaria augmentar la massificació de vols ‘low cost’, i això va en contra de facilitar que les aerolínies intercontinentals puguin arribar al Prat”, ha assegurat, tot sentenciant que tot plegat “són contradiccions”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here