El col·lectiu Zeroport ha denunciat que la proposta d’ERC per incrementar el nombre de vols a l’aeroport del Prat canviant l’actual configuració de les pistes suposaria afectar directament als veïns de l’entorn i “continuar trinxant” el territori, ja que s’haurien de construir noves connexions ferroviàries i infraestructures per fer la interconnexió amb els aeroport de Girona i Reus com proposen

També deixen clar que construir la terminal satèl·lit suposaria “una nova estocada” al ja “fràgil i delicat” equilibri del delta del Llobregat. El col·lectiu, que recorda que hi ha un mandat legal de la Comissió Europea per augmentar les zones protegides del delta, acusa el Govern de no haver aprovat l’ampliació de les ZEPA, com havia promès.

Per tot això, en un comunicat, Zeroport assegura que la credibilitat de l’actual Govern envers la sostenibilitat i la preservació del delta del Llobregat “és nul·la” després d’aquest mandat improductiu, on tampoc s’ha iniciat la tramitació del pla de gestió del delta.

Per últim, continuen demanant la retirada de tots els plans d’ampliació de l’aeroport del Prat i la definició immediata de plans de reducció de vols i rutes. Asseguren que la capacitat aeroportuària no s’ha quedat petita sinó, al contrari, “és excessiva perquè produeix una gran quantitat d’emissions que contribueixen al canvi climàtic i aporta un turisme massiu que la ciutat de Barcelona ja no pot suportar”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here