L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat ha celebrat durant el 2023 els seus quaranta anys d’existència.  Els actes culminen aquest dilluns, 15 d’abril, a les 7 de la tarda, a la seu de l’Arxiu, carrer Clementina Arderiu, 23, de Sant Feliu de Llobregat.

La cloenda de la celebració inclourà un reconeixement a les persones, organitzacions i entitats que han donat i/o cedit documentació a l’Arxiu al llarg d’aquests anys. L’Arxiu aplega ara més de 200 fons i col·leccions i entorn de 4.250 metres lineals.

El fons de Gemma Tribó

Precisament aquesta setmana, l’Arxiu ha rebut les primeres caixes del fons personal d’una baixllobregatina que ha jugat un paper clau en la recerca a la nostra comarca, la historiadora molinenca i membre destacada del Centre d’Estudis Comarcals, Gemma Tribó, que va morir el passat mes d’octubre. El seu marit, Carles Martínez (a la fotografia) ha efectuat la donació a l’Arxiu.

Taula rodona amb Jaume Bosch, Mercè Renom i Joan Tardà

L’acte de dilluns inclourà una intervenció de la directora de l’Arxiu, la santfeliuenca Mari Luz Retuerta, i una taula rodona amb la presència de persones que han estat vinculades a l’Arxiu Comarcal en diferents moments: Jaume Bosch, regidor de Sant Feliu quan es va crear l’Arxiu i exdiputat al Parlament de Catalunya, Mercè Renom, historiadora i investigadora de l’Arxiu, i Joan Tardà, antic diputat a Corts i un dels primers investigadors de l’Arxiu.

Font i fotografia: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here