El consistori ha perdut el Segell Infoparticipa, que atorga la UAB com a reconeixement a la transparència informativa. El PSC de Sant Andreu de la Barca denuncia davant d’aquest fet, “la manca de transparència informativa de l’Ajuntament”

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha denunciat la manca de transparència informativa de l’equip de govern (ERC i Comuns), que segons al.leguen, ha portat al consistori a perdre el Segell Infoparticipa.

Aquest és un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que reconeix la transparència informativa dels webs de les institucions.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Juan Pablo Beas, ha destacat que “la pèrdua d’aquest segell constata un fet que des del PSC hem denunciat moltes vegades” i ha lamentat que el govern actual “no tingui en compte el dret a la informació transparent dels ciutadans”.

L’Infoparticipa analitza la informació publicada al web municipal i se centra en avaluar la qualitat i l’eficàcia comunicativa de l’administració i el rendiment de comptes amb la ciutadania.

En concret, s’analitzen 52 indicadors que revisen informació sobre els i les representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics, la informació que es dona sobre l’Ajuntament i la seva gestió, o bé les eines de participació ciutadana.

Entre els aspectes que es penalitzen destaca la manca d’informació sobre les actuacions dels representants de l’oposició amb el control de la gestió del govern o que no es publiqui una crònica periodística sobre el desenvolupament del ple municipal. A més, també es destaca la manca de participació ciutadana a la gestió municipal.

Els resultats de l’estudi es mostren en obert al web www.infoparticipa.com/index/mapa. La metodologia es basa en el compliment de la llei de Transparència i del Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here