La sala d’actes de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, a Sant Feliu, va quedar petita davant la gran quantitat de públic que va voler assistir, aquest dilluns, 15 d’abril, a la cloenda del 40è aniversari d’aquest servei cultural. Representants d’institucions, de partits, de sindicats, d’entitats i ciutadans i ciutadanes individuals van fer arribar a la directora de l’Arxiu, la santfeliuenca Mari Luz Retuerta l’agraïment per l’atenció que l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat ha atorgat a la vida social, política, institucional, econòmica  i cultural de la comarca. L’èxit de la convocatòria va provocar que les cadires preparades fossin insuficients, tota una demostració de l’encert d’un acte molt reeixit.

Van obrir els parlaments la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, la consellera de Cultura i Memòria del Consell Comarcal, Lídia Muñoz, i l’alcaldessa de la ciutat, Lourdes Borrell.

La directora de l’Arxiu, Mari Luz Retuerta, va fer un repàs de com s’ha passat dels dos fons inicials del 1983 als 199 actuals i va reivindicar el paper d’un  Arxiu obert a la societat.

A continuació es va celebrar una taula rodona (a la fotografia): Jaume Bosch, ex regidor de Sant Feliu i exdiputat al Parlament, va recordar les gestions de l’Ajuntament per aconseguir la instal·lació de l’Arxiu a la ciutat en el marc de la seva lluita per la capitalitat comarcal, Joan Tardà, exregidor de Cornellà i ex diputat al Congrés, va destacar el paper dels arxius a Catalunya i va recordar la seva presència com investigador a les seves instal·lacions, i la historiadora de Sant Joan Despí, Mercè Renom, va assenyalar l’encert que suposa que l’Arxiu i el Centre d’Estudis Comarcals, siguin  veïns en les actuals instal·lacions. Tots tres van coincidir en destacar la trajectòria de Mari Luz Retuerta, que és a punt de jubilar-se, com un element indestriable del prestigi de l’Arxiu Comarcal.

Finalment, es lliurà una obra de l’artista santfeliuenc, Jaume Amigó, a  les persones i entitats que han anat dipositant els seus fons a l’Arxiu.

Fotografia: Jesús Blanco

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here