L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha recordat a través d’un comunicat que totes les despeses dels grups municipals estan sotmeses als mecanismes de control financer i que si es demostra que el regidor del PP Marcos Sánchez va intentar colar durant quatre anys factures personals com a despeses de partit estudiarà emprendre accions legals i, si s’escau, reforçar els mecanismes de control

Segons una informació del Periódico, el president local dels populars hauria passat durant el passat mandat factures que sumen gairebé 61.000 euros amb despeses com una cadireta de nadó pel cotxe, un llibre infantil, productes gastronòmics o àpats en èpoques de vacances i fora de Catalunya.

Segons El Periódico, la comptabilitat interna de l’Ajuntament d’Esplugues contempla unes 670 factures aportades per Marcos Sánchez entre el 2019 i el 2022 per un import total de 60.936 euros. Totes elles han estat aportades per Sánchez, en aquells moments l’únic regidor popular al consistori, com a justificació de la subvenció pública que s’assigna a cada partit per fer front a les despeses del grup municipal.

D’entre les factures a les que ha tingut accés el citat mitjà, destaquen els 469 euros per una cadireta de nadó per al cotxe; 8 euros pel llibre infantil ‘La Peppa va de viatge’ (de la Peppa Pig); 19 euros per uns espanta-sogres, bombolles de sabó i minigranotes; o 54 euros per uns globus del Mickey i la Minnie Mouse.

També va passar desenes de comandes de menjar a domicili, quatre dinars en ple mes d’agost per valor de 800 euros a municipis com Llívia, Sallagosa (a França) o Vinaròs (a Castelló) o 228 euros en vins i formatges.

Totes aquestes despeses van acompanyades d’una declaració responsable en què assegura que estan vinculades al funcionament ordinari del grup municipal.

Posició de l’Ajuntament d’Esplugues

En un comunicat, l’Ajuntament d’Esplugues ha recordat que la fiscalització de les despeses dels grups municipals es realitza a posteriori del seu ingrés efectiu, és a dir, es realitza una auditoria on els grups municipals han de justificar les despeses de funcionament que ja han realitzat. En el cas que algun grup municipal no pugui justificar la totalitat de l’aportació econòmica rebuda, afegeix, aquest haurà de retornar les quanties no justificades.

El consistori afegeix que té establerts mecanismes de control financer independents per garantir que les despeses justificades s’ajustin a la legalitat i que en cas de detectar un intent sistemàtic del grup municipal del Partit Popular per justificar despeses fora de normativa, estaudirà les mesures legals adients així com el reforç, si s’escau, dels mecanismes de control.

Sánchez es defensa

En un enfilall a X, l’antic Twitter, Marcos Sánchez ha dit que “no el trobaran al fang” i ha lamentat que El Periódico hagi tingut accés a les 700 factures del PP en el mandat anterior.

Sobre el detall de les despeses, el regidor ha assegurat que, com no podria ser d’altre manera, aportarà tota la documentació necessària en el procés administratiu.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here