El Periódico ha revelat aquests divendres, 19 d’abril, que Marcos Sánchez Siles, regidor del PP a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, i president local del partit, ha gastat entre el 2019 i el 2023  milers  d’euros en factures presumptament  personals del fons del grup municipal per tal que l’Ajuntament les pagués amb diners públics.

Entre les despeses hi hauria una cadireta de nadó per cotxe (469 euros), uns globus de Mickey i Minnie Mouse ( 54’04 euros) o vins i formatges ( 228’29 euros) . També hi figuren àpats realitzats durant les vacances d’estiu a Llívia i Sallagosa, a la Cerdanya, o a Vinaròs, al País Valencià, per valor de 800 euros.

Sánchez intenta explicar-se

Sánchez ha replicat a través de les xarxes que “no em trobaran al fang” i ha lamentat que El Periódico hagi tingut accés a les 700 factures del PP en el mandat anterior abans que el Ple de l’Ajuntament. I ha afegit que “òbviament en el procés administratiu aportarem (com sempre) la documentació sol·licitada”.

Comunicat de l’Ajuntament: possibles mesures legals.

L’Ajuntament d’Esplugues, governat aquest mandat per PSC i Comuns, ha fet públic un comunicat el mateix divendres en el que manifesta que “totes les despeses, incloses les dels grups municipals estan sotmeses als mecanismes de control financer i legalitat per part de la Intervenció Municipal i la Secretaria General del Consistori” i que aquesta fiscalització es realitza “a posteriori del seu ingrés efectiu”.

L’Ajuntament també adverteix que totes les depeses dels grups municipals han de ser obligatòriament despeses vinculades al funcionament ordinari del grup municipal, no podent-se justificar cap altre tipus de despesa.

Finalment l’equip de govern  municipal assegura que “en el cas de determinar un intent sistemàtic del grup municipal del Partit Popular per justificar despeses fora de normativa , s’estudiaran les mesures legals adients” tot recordant que si no es poden justificar s’hauran de retornar les quantitats no justificades.

Un cas que esquitxa el PP més enllà d’Esplugues

El cas pot tenir repercussions per al PP més enllà d’Esplugues. Marcos Sánchez, que va ser el cap de llista de les eleccions municipals del 28 de maig, i que és també president local del partit, va ser secretari general de Nuevas Generaciones de Catalunya.  Durant la campanya va rebre el suport del president del partit  i actual candidat a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, i de l’actual alcalde de Castelldefels, Manu Reyes, número dos de la candidatura del PP el proper 12 de maig (a la fotografia) .

Un dels tres regidors del grup municipal afectat per la polèmica és Agustín Parra Gallego, diputat al Congrés del grup popular que presideix Alberto Núñez Feijòo.

Font: El Periódico

Fotografia: PP

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here