El cantant i compositor de Sant Feliu de Llobregat, Nil Moliner, ha omplert aquest dissabte, 20 d’abril, el Palau Sant Jordi de Barcelona de ritmes de ball i de molta energia en el marc de la seva gira. Ho ha fet mig any després de publicar “Lugar paraíso” (Warner Music Spain). Passades les 9 de la nit, Moliner ha fet ballar i vibrar durant més de dues hores, les més de 16.000 persones que havien exhaurit la capacitat del Palau. La prevista aglomeració de públic va obligar fins i tot a modificar l’horari del partit de Champions del Barça femení previst a l’Estadi Lluís Companys de Montjuïc.

Moliner ha repassat temes del seu disc més recent com “Good day” “Enséñame”, “Estamos bien” o “Vuela alto” i també els seus grans èxits de sempre. No han faltat tampoc les seves cançons en català: “Ara”, “Som ocells” i “Quan no siguis a prop” (que va gravar amb el cantant dels Pets, Lluís Gavaldà). Els cantants Álvaro de Luna i Dani Fernández l’han volgut acompanyar en aquest concert. L’èxtasi final ha arribat al final amb “Libertad”, “Meneito” i “Tú”.

Lluitar per un món millor

Nil Moliner ha dedicat “Good day” a un nen del públic, que també es diu Nil,  afirmant que “El mon allà fora està ple de guerres i d’enveges, però també hi ha molta gent bona”, i ha demanat als nens i nenes que eren al concert: “No perdeu mai l’esperança ni les forces per lluitar per un món millor”

Sant Feliu, molt present

L’èxit internacional no ha fet perdre a Nil Moliner ni els seus orígens  ni el seu arrelament a Sant Feliu de Llobregat, on ha viscut sempre i on va rebre classes de bateria, instrument que ha tocat durant el concert des del mig del Palau, del professor de música ja desaparegut, Armando Capote. El cantant continua ben implicat en la vida cultural i festiva de la capital del Baix Llobregat. Moliner va pronunciar el pregó de la Festa de les Roses del 2023: precisament el 20 de maig, un any abans del concert d’aquest dissabte.

En el concert, els decorats estaven dissenyats per l’artista local Gerard Sancho, i entre els músics també hi ha hagut presència santfeliuenca, com la de la trompetista Neus Aranda. Molta gent de Sant Feliu, entre ells molts amics i amigues del Nil, han estat al Palau Sant Jordi per fer-li costat.

Roda el món i tornarà al Born

Moliner continuarà ara la seva gira per tot l’Estat espanyol: Madrid, Marbella, València, Sant Vicent del Raspeig, Santiago de Compostela, Valladolid, Sevilla, Granada, Bilbao, Burgos, Saragossa…

I el desembre de 2025 tornarà al Palau Sant Jordi. Tal com va dir el cantant: “Ens veiem a desembre de l’any que ve per tancar la gira després de dos anys”.

Fotografia: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here